Zacher Gábor: politikai kérdést csináltak a járvány elleni védekezésből, holott szakmainak kellene lennie

2020.10.26 08:44

A neves toxikológus szerint, komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség.

 
Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikon az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz. Emiatt szerinte Magyarországon szigorításokra lenne szükség.
 
„Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés…” – ezeket az intézkedéseket tartaná célravezetőnek a szakember, aki a járványkezelést szakmai kérdésnek tartja, ugyanakkor szerinte ez ma politikai alapon történik. 
 
A csatornának nyilatkozott Pusztai Erzsébet is, aki még az első Orbán-kormány idején volt két évig az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára, de mára már kormánykritikus politikus lett. Ő úgy vélekedett, főként a tesztelésnek és a kontakt-követésnek kellene gördülékenyebben működni, emellett ahol nagyon sok ember gyűlik össze, ott elengedhetetlennek kell lennie maszkviselésnek.
 
Ebből a szempontból botrányosnak tartotta, hogy nézők előtt játszották a Fradi-Újpest meccset szombaton. A képeket látva, szerinte a stadionban nem sokan viselték szabályosan a maszkot. 
 
forrás: atv.hu / hirklikk.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.11.27 07:32
A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást. Hegymegen, 2020. november 26-án a kora esti órákban holtan találtak egy 94 éves asszonyt otthonában. Az esettel kapcsolatban idegenkezűségre utaló körülmények merültek fel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság...
2020.11.26 15:46
Eltévedt turistáknak segítettek Miskolcon, a Vasgyári Rendőrőrs munkatársai.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 25-én 18 óra előtt érkezett bejelentés két, a Csanyik-völgy környékén eltévedt hölgyről.   Az...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu