Virológus: megtriplázódhat a halálesetek száma heteken belül (+videó)

2020.09.21 10:13

Rusvai Miklós víruskutató adott interjút az RTL Klubnak, ahol a következő megállapításokat tette a koronavírus második hullámával kapcsolatban:

  • a fertőzöttek számának növekedése pár héten belül magával húzza a súlyos esetek számának növekedését is.
  • a fertőzöttek számának csúcsa még jó pár százzal emelkedni fog, és nem kizárható, hogy eléri a kétezret.
  • november közepére-végére várható az esetszám csúcsa.
 
 
Szerinte a halottak számának további emelkedését csak a még szigorúbb egészségügyi rendszabályokkal és a tavaszihoz hasonló korlátozásokkal lehetne elkerülni, de úgy tűnik, nem ez most a kormányzati terv.
 
Ilyen korlátozások nélkül azonban szerinte heteken belül megtriplázódhat a halálesetek száma, és 20 fölé emelkedhet, akár tartósan is, holott tavasszal a legmagasabb napi halálesetszám 17 volt.
 
forrás: rtl.hu / 24.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.19 10:14
Engedély nélkül vezető sofőrrel szemben és anyagi káros balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.   A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai egy engedély nélkül vezető 41 éves helyi férfival szemben intézkedtek 2022. január 18-án. A szabálysértőt a rendőrök...
2022.01.18 13:03
Az Avasalja útra riasztották a mezőkövesdi tűzoltókat. illusztráció   Az eset kedd délelőtt történt. A tűz egy szomszédos épület szigetelését is érintette mintegy öt négyzetméteren. A tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat, majd...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu