Virológus: Magyarország hibát követ el, ha nem kér több Pfizer vakcinát (+videó)

2021.05.23 07:14

A Pfizer a legkorszerűbb és a leghatásosabb védőoltás, ami történelmileg is mérföldkő a szakember szerint.

 

Hiba lenne, ha Magyarország lemondana a Pfizer-vakcináról - mondta Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora az RTL Klubnak.
 
Nagyon remélem, ez egy elhamarkodott bejelentés, és ez emg fog változni – mondta Duda Ernő, reagálva arra, hogy Magyarország az EU-ban egyedüliként nem vesz részt a közös uniós vakcinabeszerzésben, amelyben 2022-től Pfizer-vakcinát rendelnek.
 
A Pfizer a legkorszerűbb és a leghatásosabb védőoltás, ami történelmileg is mérföldkő – montda Duda Ernő.
 
A kormány által közzétett táblázata szerint még 17,2 millió adag nyugati vakcina van rendelés alatt vagy áll már raktárban, ráadásul a keleti vakcinákat (különösen a több millió beadatlan Sinopharmot) az összesítés még nem is tartalmazza. E szerint elegendő vakcinája van az országnak.
 
A kormány be is jelentette, hogy Magyarország nem rendel többet a Pfizer/Biontech vakcinájából az uniós beszerzésen keresztül, meglepte Rusvai Miklóst is. A virológus szerint ez egy hatékony vakcina, erős iránta a bizalom, ezért jelentősen növelhető vele az átoltottság.
 

 

 

 
forrás: ma.hu / rtl.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.19 10:14
Engedély nélkül vezető sofőrrel szemben és anyagi káros balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.   A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai egy engedély nélkül vezető 41 éves helyi férfival szemben intézkedtek 2022. január...
2022.01.18 13:03
Az Avasalja útra riasztották a mezőkövesdi tűzoltókat. illusztráció   Az eset kedd délelőtt történt. A tűz egy szomszédos épület szigetelését is érintette mintegy öt négyzetméteren. A tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három...
2022.01.18 10:14
A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfi egy borsodi kistelepülésen egész napos alkohol fogyasztás után vitába keveredett...
2022.01.17 15:40
A miskolci nyomozók a két helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki az elmúlt időszakban történt lopások elkövetéséért.   A Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két helyi – 21 és 20 éves –...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu