Virológus: ha nem történik intézkedés, a következő napokban megduplázódhat a halottak száma

2020.10.15 06:06

Rusvai Miklós a második hullám tetőzését november végére, december elejére teszi, ha a kormány nem hoz szigorító intézkedéseket addig. Szerinte egy olyan zárlattal, ami tavasszal volt, két hét alatt leszálló ágba fordulna a járvány.

Dr. Rusvai Miklós
egyetemi tanár, víruskutató
 
November elejére már 40 ezer aktív koronavírus fertőzött is lehet – derült ki az RTL Híradó birtokába jutott kormányzati dokumentumból.
 
Rusvai Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy ha nem történnek újabb intézkedések, a jelen helyzet azt vetíti előre, hogy a következő napokban, hetekben megduplázódhat a halottak, a lélegeztetőgépen lévők és a kórházban kezeltek száma.
 
A virológus meglátása szerint, ha csak az egészségügyi szempontokat nézzük, akkor ugyanolyan zárlatra lenne szükség, mint tavasszal volt, ezzel az intézkedéssel ugyanis a járvány két hét alatt leszállóágba fordulna. Hozzátette viszont azt is, hogy egy ország vezetésének viszont más szempontokat is figyelembe kell vennie: az egészségügyi mellett a gazdasági szempontokat, valamint a lakosság pszichológiai tűrőképességét.
 
Hangsúlyozta azt is, hogy a járványfáradtság jelei nálunk is megjelentek, ezért is van az, hogy egyre kevesebben hordanak maszkot.
 
A virológus szerint a második hullám megállítására három forgatókönyv van: elsőként a nyájimmunitás megszületését említette, második forgatókönyv lehet, hogy egészen az oltóanyagig elhúzódik a járvány, a harmadik pedig az, hogy jön egy kedvező időjárás, aminek lehet egy járványfékező hatása. Mint mondta, már a száraz hideg is segítene a járvány megfékezésében.
 
Rusvai Miklós a második hullám tetőzését november végére, december elejére tenné, ha nem történik szigorító intézkedés.
 
atv.hu
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.19 10:14
Engedély nélkül vezető sofőrrel szemben és anyagi káros balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.   A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai egy engedély nélkül vezető 41 éves helyi férfival szemben...
2022.01.18 13:03
Az Avasalja útra riasztották a mezőkövesdi tűzoltókat. illusztráció   Az eset kedd délelőtt történt. A tűz egy szomszédos épület szigetelését is érintette mintegy öt négyzetméteren. A tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották,...
2022.01.18 10:14
A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfi egy borsodi kistelepülésen egész napos alkohol fogyasztás után vitába...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu