További orvosi ellátások indultak, és indulnak újra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2020.05.22 18:33

Egyre több egészségügyi szolgáltatás érhető el ismét Miskolcon, és a megyében.

 

Folyamatosak az egészségügyi ellátás biztonságos újraindítását szolgáló szervezési munkálatok a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban – adta hírül honlapján az intézmény.
 
A járványveszély mérséklése érdekében hozott speciális intézkedések, a hőmérős beléptetés, a maszk viselése, a járványügyi kérdőív kitöltése, a látogatási tilalom, a telefonos előjegyzési rendszer, valamint a telefonos orvosi konzultációs rendszer változatlanul érvényben maradnak.
 
A járóbeteg ellátás kapcsán az intézmény azt közölte, hogy a Szikszói Tagkórház rendelései május 25-től, azaz hétfőtől tovább bővülnek, a járóbeteg rendelésekről és elérhetőségükről a kórház weblapján, a www.bazmkorhaz.hu internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
Május 25-től újraindulnak az üzemegészségügyi rendelések is. Ugyanakkor a kórház vezetése arra kér mindenkit, hogy a rendeléseken történő megjelenés előtt a kórház weblapján tájékozódjanak majd. A friss információkat ebben az esetben is május 25-től találják majd meg a weboldalon.
 
A Gyermekegészségügyi Központban szintén bővül a járóbeteg-rendelések száma: a rendelési idő és telekonzultációs lehetőség a kórház honlapján lesz – szintén május 25-től - elérhető.
 
Ugyancsak megkezdődik a pszichoterápiás rehabilitációs járóbeteg ellátás a Csabai kapui Semmelweis Rendelőintézetben június 2-tól, a rendelés telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe.
 
A Szentpéteri kapui kórházban, a Szent Ferenc Tagkórházban, a Semmelweis Tagkórházban és a Szikszói Tagkórházban várhatóan június 2-tól indulnak el a fizioterápiás rendelések előjegyzései. A rendelések pontos működtetéséről várhatóan a jövő hét második felétől ad majd tájékoztatást a kórház.
 
A fekvőbeteg ellátással kapcsolatban az intézmény azt közölte, hogy a Szikszói Tagkórház területén május 25-től, azaz hétfőtől kezdődően indul újra a rehabilitációs ellátás, a krónikus belgyógyászati ellátás, az Ápolási, valamint a Geriátriai Osztály. A megyei kórház Szentpéteri kapui épületeiben a betegek szállítása szombaton és vasárnap történik majd meg, a fennmaradó ágyak feltöltése pedig a következő naptári héten folyamatos lesz.
 
Kiürítik a miskolci Szent Ferenc tagkórházat is :: baznyesz-miskolc
 
A Szent Ferenc Tagkórház beüzemelésére május 25-26-án kerül sor. Az intézet május 27-től, azaz szerdától működteti a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályt, a Gasztroenterológiai rehabilitációt, a Mozgásszervi rehabilitációt, a Légzőszervi rehabilitációt, valamint az Aktív Tüdőgyógyászatot és Reumatológiai Osztályt.
 
A Mezőkövesdi Tagkórház június 2-án nyitja meg kapuit, a betegágyak feltöltése járóbeteg rendeléseiken keresztül, belső betegbeutalási rend alapján történik.
 
A fekvőbeteg osztályokon történő elhelyezés során, a betegfelvételek esetében ugyanazokat a járványügyi szabályokat követik, mint az ambuláns rendeléseken, ezért a kórház munkatársai azt kérik, hogy a betegek a felvételre pontos időben jelenjenek meg,  a némileg lassúbb ügyintézés miatt pedig a páciensek türelmét kérik.
 
Az egyéb ellátási formák újraindításáról – szűrővizsgálatok, endoszkópos vizsgálatok, sebészeti beavatkozások – a jövő hét második felében ad majd részletes tájékoztatást a kórház.
 
forrás:bazmkorhaz.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.05.27 07:15
Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.   Két férfi január 18-án este egy tiszaújvárosi sörözőben italozott. Egyikük ittas állapotban a kiszolgálópult előtt minden ok nélkül belekötött egy közelében álló férfiba, és fejen ütötte. Ezt látva a másik vádlott is bekapcsolódott:...
2020.05.26 13:11
Két kamion ütközött össze a 38-as főúton, Tokaj és Rakamaz között május 26-án.    A délben történt balesetről a katasztrófavédelem azt írja, hogy rakamazi és nyíregyházi tűzoltók áramtalanították a járműveket. Mentők szintén érkeztek (egy személy megsérült), a kamionok teljesen...
2020.05.26 10:48
A megye rendőri szervei 2020. május 25-én egy-egy főt járművezetés az eltiltás hatálya alatt, a távoltartó határozat szabályainak megszegése, valamint tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A szabálysértőket a rendőrök 72 órán belül bíróság elé állítják. Az említett...
2020.05.25 16:21
A lángok péntek dél óta mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át. Fotó: Keskeny Attila tűzoltó zászlós / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság   Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában – közölte a Heves...
2020.05.25 13:30
A megye rendőri szervei 2020. május 24-én két főt járművezetés az eltiltás hatálya alatt, míg további egy személyt tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A szabálysértőket a rendőrök 72 órán belül bíróság elé állítják.   A miskolci járőrök egy, elfogatóparancs...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu