Tóth Bertalan: a magyarok csendes szabadságharcot vívnak az elnyomó Fidesz ellen (+videó)

2020.10.24 06:19

A magyar nép ma csendes szabadságharcot vív, az elnyomó hatalom neve pedig Fidesz - jelentette ki az MSZP társelnöke, frakcióvezetője csütörtökön pártja az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén.

 
Tóth Bertalan a szocialisták Facebook-oldalán Nagy Imre mártír miniszterelnök szülővárosából, Kaposvárról közvetített beszédében azt mondta, 1956 októberében a magyar nép fellázadt a félelem, az igazságtalanság és az elnyomás ellen.
 
Hozzátette: a forradalmat eltaposták, de az áldozat mégsem volt hiábavaló. Az akkori hősök példája reményt adott az utódoknak, hogy mindig van választási lehetőség és nincs az az elnyomás, amely ne lenne lerázható - közölte a Nagy Imre szobránál tartott megemlékezésen.
 
Az MSZP társelnöke szerint ma is egy elnyomó hatalom zsigereli ki a népet.
 
Kifejtette: a Fidesz emberei kapcsolják le az egyetemen az internetet, választáskor a szavazatok reményében a kormánypárt emberei osztják az ötezreseket, a fejlesztésekre szánt pénz elvonásával rombolják a településeket, dőzsölnek és magángépekkel utaznak, miközben a koronavírus-járványtól sújtott országot cserbenhagyták.
 
Tóth Bertalan közölte, a tavaly októberi önkormányzati választás megmutatta, hogy a magyar demokraták le tudják győzni az önkényuralmat.
 
Azt mondta, véget vetnek a fideszes rombolásnak, van választási lehetőség, lehet több fizetés, magasabb nyugdíj, mindenki számára elérhető és színvonalas egészségügy, és a szabad oktatás. El lehet érni, hogy ne a Fidesz-központban döntsék el, mire van szüksége az embereknek Miskolcon, Salgótarjánban, Pécsett vagy Tatabányán, és azt, hogy az európai uniós pénzeket közvetlenül a települések kapják - hangoztatta.
 
Úgy összegzett:
 
ez a mi csendes szabadságharcunk, amely elvezet egy új köztársasághoz".
Hozzátette: helyi népszavazásokat indítanak mindenhol az országban, hogy az emberek mondják ki, a fejlettebb nyugat-európai országok támogatása a magyar embereknek jár és nem a fideszes elitnek.
Tóth Bertalan összefogást sürgetett. Azt mondta, segíteni kell a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóit és tanárait, akiket ma ugyanúgy rendbontó csőcseléknek nevez a Fidesz, ahogy az 1956-os elnyomók is annak nevezték az akkori, ellenük lázadó egyetemi ifjúságot.
 
Az ellenállás teremti meg az egységet, és az egységből születik az összefogás - zárta beszédét.
 
Hiller István, az MSZP választmányi elnöke szerint az utóbbi tíz évben megint a háttérbe szorítás, az elhomályosítás jellemezte Nagy Imre emlékét.
 
Az Országgyűlés szocialista alelnöke közölte, Nagy Imre 1956 forradalmának megkérdőjelezhetetlen politikai vezetője. Felesleges méricskélni, rangsort állítani a hősként harcolt, számos esetben hősi halált halt, nem kevésszer emigrációba kényszerült "pesti srác" és a politikus miniszterelnök között - mondta.
 
Hiller István szerint amikor a politika írja a történelmet, ideig-óráig teheti csak, bukni fog. Hozzátette: a mai politika úgy gondolja, kizárólag ő írhatja a történelmet.
 
A szocialista politikus az autonómiáért és a szabadságért történő kiállásra szólított fel.
 
Harangozó Gábor, az MSZP Somogy megyei elnöke arról beszélt, hogy Nagy Imre morális és politikai mérce, míg Orbán Viktor miniszterelnök "eltévedt valahol", nem tudott államférfivá válni, megtagadta mindazt, amiben hitt.
 
Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke szerint Nagy Imre példája azt üzeni, mindig minden körülmények között követelhető a szabadság.
 
A rendezvény végén a résztvevők megkoszorúzták Nagy Imre szobrát.

 


atv.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.11.27 07:32
A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást. Hegymegen, 2020. november 26-án a kora esti órákban holtan találtak egy 94 éves asszonyt otthonában. Az esettel kapcsolatban...
2020.11.26 15:46
Eltévedt turistáknak segítettek Miskolcon, a Vasgyári Rendőrőrs munkatársai.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 25-én 18...
2020.11.26 10:44
A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2020. november 25-én egy-egy férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2020.11.27 08:09
Várhatóan már a jövő héttől elindul egy olyan regisztrációs folyamat, ahol előjegyzésbe vetethetik magukat azok, akik szeretnék majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával – jelentette be...
2020.11.27 07:45
Nagy öröm, hogy sikerekről, a jól végzett munka eredményéről számolhatok be – mondta rendkívüli bejelentésében Veres Pál. A polgármester november 24-i Facebook-videójában közölte, csütörtökön a...
2020.11.27 07:02
Pénteken változott az üzemanyagok ára a hazai a kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin 4 forinttal drágult, míg a gázolaj literenként átlagára 5 forinttal nőtt. Fotó:...
2020.11.27 06:17
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója csütörtökön Dublinban kijelentette, hogy a Covid-19 elleni védőoltás révén a világ fokozatosan ellenőrzése alá vonhatja a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu