Szlávik János: Magas átoltottság esetén értelmetlen a vakcinaútlevél

2021.01.13 16:12

A főorvos nem tenné kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást.

 
Jól érzi magát az első koronavírus-oltás után Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa – mondta el az ATV Start című műsorában. Arra a kérdésre, hogy szerinte kötelezővé kellene-e tenni a koronavírus elleni oltást, Szlávik azt válaszolta:
 
Olyan vírusok ellen kell kötelezővé tenni az oltást, amelyek eltüntethetők a Föld színéről.
 
Ezzel szemben a koronavírus – tette hozzá – hasonlóan az influenzavírushoz, állandóan változik. Arról is beszélt, hogy nagyjából 40 százalék az országban azoknak az aránya, akik beoltatnák magukat, és ez alacsony. Szlávik szerint magasabb oltási hajlandóság kéne a 60 alattiak körében.
 
A vakcinaútlevelet Európán belül értelmetlennek látja a főorvos abban az esetben, ha az egyes országokban magas az átoltottság. Az viszont előfordulhat, hogy egyes országok megkövetelhetik az oltottság igazolását a beutazás előtt.
 
forrás: hvg.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.01.22 12:44
Több, engedély nélkül tartott élesfegyvert és lőszert foglaltak le a rendőrök egy miskolci férfitől. Fotó: police.hu   Lőfegyverrel vagy...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu