Szerda délután állt helyre a melegvízszolgáltatás Miskolcon a Középszeren

2021.09.15 17:17

A szolgáltató munkatársai kedd reggel óta folyamatosan dolgoztak a sérült szakasz javításán.

 
Fotó: Juhász Ákos
 
Szerdán délutánra fejeződött be annak az úttest alatt futó távhővezetéknek a javítása, ami a Középszer 7-9. szám előtti szakaszán tört el. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hiba elhárítását kedden a reggeli órákban kezdték meg, ekkor zárták ki melegvízszolgáltatást az érintett körülbelül 2400 lakásban. 
 
A MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, a több mint negyvenéves, elöregedett vezeték meghibásodását még augusztus utolsó napjaiban észlelték, a javítás előkészítését pedig azonnal megkezdték. 
 
- Először is értesítettük a megbízott kivitelezőnket, ugyanis a MIHŐ-nél több mint tíz éves gyakorlat, hogy a hibaelhárításokhoz kapcsolódó földmunkákat közbeszerzési eljárás keretében megbízott vállalkozó végzi. A cég a helyszínen feltárta a munkaterületet, ezt követően munkatársaim azzal szembesültek, hogy egy olyan szerelvény törése okozza a problémát, melyet már nem gyártanak – kezdte Bernáthné Barczi Judit.
 
A MIHŐ ezt követően felvette a kapcsolatot a jelenlegi csőanyag-beszállítójával, és megbízták azzal, hogy gyártsa le a helyettesítő szerelvényt, ez viszont hosszabb időbe telt. A kialakult helyzet miatt a MIHŐ-nek két választási lehetősége volt. „Egyik lehetőségünk az volt, hogy azonnal kizárjuk a törött vezetéket, ezáltal az Avas teljes egyes ütemében elzárjuk a melegvizet egészen addig, amíg a helyettesítési szerelvény el nem készült" – hangsúlyozta a főmunkatárs.
 
 
Illetve dönthettek úgy is, hogy a javítás megkezdéséig a hibás vezetékszakaszon üzemelnek tovább. Bernáthné Barczi Judit azt mondta, az utóbbi lehetőséget választották, hiszen ez kedvezőbb volt a fogyasztók számára, vagyis volt melegvíz a lakásokban.
 
- Miután a gyártó jelezte, hogy keddre elkészíti és le is szállítja a szerelvényt, kollégáim előkészültek a hibaelhárításhoz. Ennek részeként kedden reggel nyolc órakor kizárták a melegvízszolgáltatást, leürítették a szakaszt, jelenleg az új szerelvény beépítése zajlik, ami után a késő délutáni órákban remélhetőleg már minden érintett lakásban lesz újra melegvíz – tette hozzá a délelőtti órákban a főmunkatárs.
 
Délután aztán közleményben jelezte a MIHŐ, hogy szerdán 16.00 órakor valóban helyreállt a melegvízszolgáltatás az érintett háztartásokban. 
 
Tajthy Ákos
minap.hu
 
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.12.01 14:44
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés...
2021.12.01 10:24
A Miskolci, a Sárospataki és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság november 30-án engedély nélküli...
2021.12.01 07:24
Egy személy életét veszítette Sátoraljaújhely belterületén, amikor egy autó villanyoszlopnak...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2015.02.23 06:02
Egy hét múlva kezdik el kézbesíteni a postások a devizahiteles elszámolások kézbesítőit. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a Pénzcentrum...
2015.02.22 07:35
160 forintos folyósítási árfolyam, 7 százalékos THM - egy tipikus frankhiteles nagyjából így vette fel annak idején jelzáloghitelét. A kamatszint az...
2015.02.21 21:00
Továbbra is terjed az influenza Európában, ám az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma enyhén csökkent az elmúlt héten, ami annak...
2015.02.21 12:58
Az autósok tájékozatlanok a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról (kgfb), a genertel.hu online biztosító felmérése során főleg a kgfb-hez kötődő...
<< 7586 | 7587 | 7588 | 7589 | 7590 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu