Rusvai Miklós: Kockázatos a kormány nyitási terve

2021.04.06 15:12

Rusvai Miklós szerint már túl vagyunk a nehezén, a harmadik hullám csúcsán. A virológus az ATV Start című műsorának vendégeként kifejtette: március 26. és április 1. között tetőzött a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma.

 
Rusvai Miklós ugyanakkor úgy véli: kockázatos a kormány nyitási terve, mely szerint amint a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, megkezdődhet a nyitás. A virológus még várna, és inkább a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, valamint a járványadatokhoz (fertőzöttek, kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők és elhunytak száma) igazítaná az enyhítések megkezdését.
 
Arról, hogy a későbbiekben milyen óvintézkedéseket kell majd megtartani, egyelőre nincs egyetértés, még a szakember körében sem. Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos szerint még a nyarat is csak maszkban, megfelelő távolságtartással élvezhetjük majd, Rusvai viszont másképpen vélekedik. Elismeri, hogy járványvéldemi szempontból érdemes megtartani például a maszkviselést, ugyanakkor emberi és pszichikai szempontból jobbnak tartaná, ha végre magunk mögött hagyhatnánk.
 
Rusvai szerint, ha április 19-én megnyitnak az iskolák, annak hatásai – ha lesznek – majd a május eleji járványadatokban mutatkoznak meg. Véleménye szerint ugyanakkor az átoltottsági arányok miatt maximum a csökkenés rövid megtorpanására lehet majd számítani, növekedésre nem.
 
Az oltással kapcsolatban hangsúlyozta: szerinte nem szabad válogatni, most még mindenkinek el kellene fogadnia a felkínált oltást.
 
Elképzelései szerint egyébként az influenzához hasonlóan a koronavírus ellen is rendszeresen fel kell majd venni az oltást, ugyanakkor úgy véli: az idő múlásával ezt egyre kevesebben fogják megtenni. Elmondása szerint az influenza ellen rendelkezésre álló oltásoknak is csak a 10 százalékát szokták eloltani, Rusvai szerint pedig a koronavírus-vakcinára is ez a sors vár, ahogy az emberek az évek során egyre jobba hozzászoknak majd a jelenlétéhez.
 
A virológus abban bízik, hogy nyárra már a 18 év alattiak számra is lesznek bevizsgált, megbízható oltóanyagok. Az év végére, vagy a jövő év elejére pedig már koronavírus elleni gyógyszer is rendelkezésre állhat.
 
atv.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2022.01.19 10:14
Engedély nélkül vezető sofőrrel szemben és anyagi káros balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök...
2022.01.18 13:03
Az Avasalja útra riasztották a mezőkövesdi tűzoltókat. illusztráció   Az eset kedd délelőtt...
2022.01.18 10:14
A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu