Putnoki emberölés: letartóztatásban a gyanúsított

2021.12.01 14:44

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 
A rendelkezésre álló adatok szerint a néhai sértett férfi és a gyanúsított között korábban már többször alakult ki féltékenység miatti konfliktus, mivel hölgyismerősük mindkettőjükkel viszonyt folytatott. A gyanúsított 2021. november 27-én 22 óra tájban ittas állapotban megjelent a sértett lakásánál és az ajtón dörömbölve barátnőjét kereste. Az ingatlanba bejutva előbb megütötte a nőt, majd a férfit kezdte ütlegelni, többször megrúgta, majd egy késsel bántalmazta. A sértett belehalt sérüléseibe.
 
A férfi cselekménye – bűnössége esetén – alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására, amely miatt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – közölte a Miskolci Törvényszék.
 
A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban a kiszabható szankció mértékére és az eddig feltárt személyi körülményekre is tekintettel a terhelt megszökne, elrejtőzne. Mivel a tanúk baráti, ismerősi viszonyban állnak, így tartani kell attól is, hogy a gyanúsított ezen személyek befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a barátnőjét jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. A bíróság a döntéshozatal során arra is figyelemmel volt, hogy reális annak lehetősége, hogy a férfi a tanúk sérelmére újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel 2022. január 1. napjáig elrendelte a letartóztatását.
 
A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.
 
boon.hu
 
 
 
 
 

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu