Orbán Viktornak új sportügyi főtanácsadója van

2021.01.23 09:43

Már decemberben megállapodott Orbán Viktor miniszterelnök új sportügyi főtanácsadójával, Schmidt Ádámmal, aki januártól munkába is állt – tudta meg a Telex.

A Schmitt család, előtérben Kovács Ági
Fotó: facebook.com
 
A kormány számára stratégiailag kiemelt területen Schmidt fontos, bizalmi pozíciót tölthet be, kinevezését eddig nem közölték hivatalosan, érdeklődésünkre nem cáfolta, hogy elvállalta a feladatot.
 
Schmidt felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin. A korábbi köztársasági elnök olimpiai bajnok Schmitt Pállal nincs rokonságban. 2009-ben a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt, két év múlva távozott, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza volt 2010-től, majd 2011-től a szövetség minősítő bizottságának elnöke. 2008 óta működik saját ügyvédi irodája, a Testnevelési Egyetemen is tanított.
 
Forrásaink úgy jellemezték őt, mint aki nem pártvonalon kapta megbízatását, hanem a szakmaisága juttatta el a tisztségbe, mert a sport teljes spektrumára rálátása van. Nem szeret szerepelni, de nagy munkabírású.
 
A sportot kiemelt bánásmódban részesítő Orbán mellett voltak tanácsadók 2011-től. Az öttusázó világbajnok, Balogh Gábor, aki egy év múlva már kikerült a Miniszterelnökségről, és a Magyar Diáksport Szövetség elnöke lett. Kárpáti Györgynek is volt ilyen titulusa, az olimpiai bajnok vízilabdázó inkább csak formális szerepet töltött be. Takács Mihály lényegesen nagyobb súllyal rendelkezett, díjakat adott át, a felcsúti akadémia főigazgatója is volt. Ő azonban viharosan távozott tavaly októberben, minden tisztségétől megfosztották.
 
A magyar sportot többször átszervezték az utóbbi 10 évben, Orbán tavaly decemberi interjújában azt mondta a Nemzeti Sportnak, a szakmai számonkérést nem vállalhatja át a kormány.
 
Ághassi Attila
telex.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.02.28 10:53
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. február 27-én tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányság a személyi...
2021.02.27 11:34
Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Kazincbarcika külterületén, az Ivánka dűlőn február 26-án.   A negyven négyzetméteres, faszerkezetű épületet életvitelszerűen lakták. A tüzet a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu