Nyilatkozniuk kell a mentőknek, ha nem akarják koronavírus ellen beoltani magukat

2021.01.13 12:51

„A tájékoztatás birtokában az alábbi nyilatkozatot teszem. A számomra felajánlott, a Pfizer/BioNTech által gyártott Comirnaty Covid–19 mRNS oltóanyaggal történő védőoltást mint egészségügyi ellátást – élve az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 20. §-ában biztosított jogommal – nem kérem” – írja a Népszava.

illusztráció
 
 
Ez olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet a hvg.hu számára juttatott el egy, az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó. Hozzátette, a papírt csak azoknak kell kitölteniük, akik nem szeretnék, hogy megkapják a vakcinát. A mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt írta a portálnak, a nyilatkozat célja a szervezés biztonságossá tétele, mivel ha tudják, kikkel nem lehet számolni, akkor az oltóanyagokat a következő kockázati csoport ellátására lehet fordítani. 
 
Bár a nyilatkozattétel Győrfi Pál szerint „nemcsak az OMSZ dolgozóira, hanem más egészségügyi dolgozókra is vonatkozik”, sem a Magyar Orvosi Kamara, sem a hvg.hu kórházi forrásai nem találkoztak még ilyennel.
 
Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke elmondta, hozzájuk is érkeztek jelzések a nyilatkozattal kapcsolatban és bajtársaik legfőbb aggálya az volt, hogy a papíron szereplő tájékoztatásban nem részesültek.
 
A szövetség elnöke szerint a nyilatkozat szerepe egyrészt egy bújtatott nyomásgyakorlás lehet, amivel szeretnék emelni a mentődolgozók oltakozási kedvét (pár nappal ezelőttig a mentők 30 százaléka oltatta be magát), másrészt pedig a felelősség elismerésével a munkavállaló leveszi ezt a terhet mentőszolgálat válláról, hiszen a mentős tudatában volt a kockázatokkal, amikor úgy döntött, ennek ellenére sem adatja be az oltást.
 
forrás: szakszervezet.hu / nepszava.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.01.22 12:44
Több, engedély nélkül tartott élesfegyvert és lőszert foglaltak le a rendőrök egy miskolci férfitől. Fotó: police.hu   Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a...
2021.01.21 17:47
Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján, ahol a járművezetőktől azt kérték: fokozott óvatossággal vezessenek, és ahol a vadveszélyt tábla is jelzi, lassítsanak. Különösen a kora...
2021.01.21 10:46
A megye rendőri szervei 2021. január 20-án két férfit az ideiglenes távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg további egy-egy személyt tiltott prostitúció, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu