Müller Cecília megkongatta a vészharangot: mi sem ússzuk meg az omikron variánst (+videó)

2021.12.01 13:22

Müller Cecília szerint, bár itthon továbbra sem mutatták ki, naivság lenne azt gondolni, hogy Magyarországon nem jelenik meg az omikron variáns.

Az országos tiszti főorvos a TV2 reggeli műsorában arra is felhívta a figyelmet, hogy bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint aggodalomra okot adó mutáns vírusról úgy tartják, fertőzőképesebb lehet a korábbi változatoknál, erre vonatkozóan egyelőre nincsenek biztos adatok.
 
Müller Cecília szerint az sem biztos, hogy az új variáns durvább lesz, mint a delta. Szerinte elképzelhető az is, hogy az új variáns éppen az ellenkező irányba indul majd el. „Amiben már régóta reménykedünk alapvetően, hiszen az eleje óta abban bíztunk, hogy passzálódik és egyre gyengül” – magyarázta.
 
A jelenlegi járványhelyzetre vonatkozóan azt mondta: a mostani adatok alapján is háromszoros-négyszeres valószínűséggel kerülnek kórházba az oltatlanok, az intenzív osztályra és lélegeztetőgépre kerülés esélye pedig tízszeres az ő esetükben. De elmondása szerint vannak olyan krónikus betegségcsoportok is, ahol a kórházba kerülésnek az aránya akár tizenhétszeres is lehet.
 
Müller Cecília ezért azt kérte, hogy aki tünetet észlel magán, az azonnal forduljon orvoshoz, a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban pedig hozzátette, hogy aki még nem vette fel az oltást, az tegye meg, de nagyon-nagyon gyorsan.

 


forrás: tv2.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.27 10:21
A Miskolci és a Szerencsi Rendőrkapitányság 2022. január 26-án engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt egy-egy férfival szemben indított eljárást. A...
2022.01.27 09:16
Mindenük odalett a szerdai tűzben.   Ahogy arról szerdán is írtunk, leégett egy családi ház Sajószentpéteren. A Tények videójából az is kiderül, hogy a ház a kéményből...
2022.01.26 15:20
A miskolci rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytattak, aki elütött egy gyalogost. A Miskolci Rendőrkapitányság közúti...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu