Müller Cecília elárulta, mi állhat a mai rekordszámú elhunyt hátterében (+videó)

2021.04.07 13:24

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján György István, az országos oltási munkacsoport vezetője; Kiss Róbert, rendőr alezredes; és Müller Cecília, országos tisztifőorvos tájékoztatott a magyar járványhelyzet alakulásáról.

 
György István, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törsz sajtótájékoztatóján elmondta: 2 536 751 beoltottal mostanra 25 százalékosra nőtt az átoltottság Magyarországon. Soha annyi oltást nem adtak be, mint a tegnappal lezárult oltási héten – közölte az államtitkár.
 
Beszámolója szerint radikálisan csökkent a megbetegedések száma, azok körében, ahol már befejezték az oltást, így például az idősotthonokban, vagy az egészségügyi dolgozók között.
 
Jövő héten Szputnyik- illetve Pfizer-vakcinákkal folytatódik az oltás, és szerdán megkezdődik a pedagógusok oltásának második üteme is. György István mindenkit arra kér: regisztráljon és oltassa be magát.
 
Kiss Róbert, rendőr alezredes közölte: mivel a beoltottak száma a tegnapi napon elérte a 2,5 milliót ezért mától kinyithattak az üzletek és újraindulhattak a szolgáltatások, a kijárási tilalom kezdetét pedig este tíz órára tolták ki.
 
Müller Cecília szerint a járványadatok továbbra sem kedvezőek, ugyanakkor bizonyos stagnálás tapasztalható. Az új fertőzöttek száma a múlt héthez képest alacsonyabb, a kórházi kezelésre szorulóké ugyanakkor továbbra is magas.
 
Az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatosan az országos tiszti főorvos elmondta: az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan ma vagy holnap ad ki hivatalos állásfoglalást, melyre a magyar hatóságok is reagálnak majd. Az EMA véleménye nyomán, ha kell, módosítják majd az AstraZeneca-vakcina felhasználását.
 
 Szerda reggelre  311 koronavírusos elhunytat jelentettek. Müller Cecília szerint ennek a magas számnak részben az adattorlódás az oka, ugyanis a húsvéti hétvége során nem mindenki tudott pontos adatokat jelenteni a központnak.
 
Az országos tisztifőorvos „őszintén reméli”, hogy a közeljövőben platózik majd a járvány. Szerinte az adatok reménykeltőek, ám továbbra is magasak, ezért mindenkit fokozott óvatosságra int.


mti.hu / atv.hu / hiraso.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.04.13 10:11
A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. április 12-én járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányság a személyi szabadságában korlátozott férfit hetvenkét órán belül állítja bíróság...
2021.04.12 19:52
Belenyúlt egy rosszul megszerelt hosszabbítóba egy kilenc hónapos kisfiú Taktaharkányban, megrázta őt az áram. illusztráció   Áram rázta meg azt a kilenc hónapos kisbabát, aki egy hibásan működő hosszabbítóhoz nyúlt hozzá Taktaharkányban. A kisfiú akár meg is halhatott volna. A...
2021.04.12 10:15
Az Encsi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. április 11-én garázdaság szabálysértés elkövetése miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányság a személyi szabadságában korlátozott férfit hetvenkét órán belül állítja bíróság elé.   Az említett ügyön túl...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu