Moldovának is ajándékozunk lélegeztetőgépeket

2021.09.17 15:21

A NATO-főtitkár kérésének eleget téve Magyarország húsz lélegeztetőgéppel segíti Moldova koronavírus elleni védekezését, hogy az ország ellenállóbb legyen a világjárvánnyal szemben - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kisinyovban.

Több országot segítettük már lélegeztetőgépekkel
Fotó: depositphotos

 

A tárcavezető moldáv kollégájával, Nicu Popescuval tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte: a pandémia nem ismer határokat, így világos, hogy milyen mértékben egymásra vannak utalva a világ országai. Figyelmeztetett, hogy a negyedik járványhullám már "itt van a nyakunkon", s azzal szemben az államok feladata megvédeni a polgáraikat, aminek pedig legjobb eszközét az oltás jelenti.
 
"A negyedik hullám által okozott károk nagysága kizárólag attól függ, hogy a még beoltatlanok felveszik-e a rendelkezésükre álló oltást" - szögezte le.
 
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy emellett a súlyosan megbetegedő emberek megmentése is fontos állami feladat, márpedig ez jórészt azon múlik, hogy rendelkezésre állnak-e a megfelelő orvosi eszközök. Magyarország sikeres volt a védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelések beszerzésében, ennek köszönhetően a kormány most segítséget tud nyújtani Moldovának is - tette hozzá.
 
Végezetül arról is beszélt, hogy Magyarországot és Moldovát szoros és hatékony gazdasági és kereskedelmi együttműködés köti össze. Két magyar vállalat, az OTP és a Richter is fontos szerepet játszik a moldáv gazdaság fejlesztésében, utóbbi a maga területén ráadásul mára piacvezető az országban. Az Eximbank pedig 85 millió eurós hitelkeretet hozott létre a magyar és moldáv vállalatok együttműködésének fejlesztése érdekében - tájékoztatott a miniszter.
 
mti.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.11.14 16:24
A József Attila utcába riasztották a tűzoltókat. illusztráció   Tűz keletkezett egy...
2021.11.14 10:29
Egy szolgálaton kívüli tiszaújvárosi rendőrnő egy lopás elkövetőjét tartóztatta fel Miskolcon. Az...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2021.11.15 05:58
November 15-től, hétfőtől mindenkinek kötelező a maszkviselés a kormányablakokban – közölte a...
2021.11.15 05:46
Már azt is tudni, mikor jön a változás.   A hét elején még anticiklon alakítja...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu