Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi épületéből

2019.10.09 05:54

A fővárosban jelenleg nincs hasonló intézmény.

Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi épületéből
 
A XI. kerületi önkormányzat korábban megkereste a Miniszterelnökséget azzal, hogy hogyan lehetne jól hasznosítani a Kelenföldi vasútállomás mintegy 130 éves épületét, mondta el a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón kedden. A miniszter hozzátette, közlekedési múzeumot hoznak létre, mivel Budapesten jelenleg nincs ilyen intézmény.
 
Bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat. A tervek szerint a Kelenföldi vasútállomás épületében létrehozandó múzeumban a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A mintegy 130 éves épület a legméltóbb otthona lesz a jövőben egy kis közlekedési múzeumnak.
 
Gulyás Gergely elmondta: a beruházás kiviteli terveinek mintegy 100 millió forintos költségét a XI. kerületi önkormányzat és a Miniszterelnökség közösen állja.
 
Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere hozzátette, hogy a teljes költségből Újbuda önkormányzata 20 millió forintot ad, a fennmaradó összeget a kormányzat biztosítja.
 
mti.hu
 
 
 
 
 

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu