Kisnyugdíjasunk kitálal: visszamenőleg senki sem tud enni, élni! Nagyon nagy ára lesz ennek a pár forintnak, amit kapsz!

2021.10.27 06:43

Főcímek: jelentősen emelkedik a nyugdíj visszamenőleg novembertől és jön hozzá az egységes 80 ezer forintos prémium. Már majdnem örülni kezdtem, amikor villámként hasított belém, hogy még az unokáink is fizetni fogják azokat a hiteleket, amiből most osztogat a választások előtt a kormány.

illusztráció
 
Igen kérem megy az osztogatás, nem kicsit és természetesen nem csak a nyugdíjasoknak
 
De mivel a nyugdíjast hülyének nézi mindenki, így kiemelt helyet kap minden médiafelületen, milyen nagyon jól is járunk. Nézzük a tényeket. Az év elején megalázó módon alultervezetten emelték a nyugdíjakat – nem először és nem utoljára, jövőre ugyan ez vár ránk3 %. Még az érdekeikért valamennyire is harcolni tudók fizetésemelése megközelítette, vagy lényegesen meghaladta az ez évre várható inflációt.
 
Jött az előre látható fekete leves és meglódultak nem csak nálunk, de világviszonylatban az áremelkedések. Nőttek az élelmiszer, üzemanyag, szolgáltatások, szállítások árai. Az okokat nem kell sorolni hiszen köztudottak.
 
Mit tesz ilyenkor egy felelős kormány?
 
Kiszámítható gazdaságpolitikára törekszik próbál pénzt pumpálni a gazdaságba. Nálunk viszont iszonyatos hitel felvételek sorozatát kezdték meg.
 
Eladósodtunk már forintban, euróban, jüanban, rubelben. Ész nélkül vesszük fel a hiteleket mindenhonnan, ahonnan csak lehet, vagy bocsájtjuk ki a kötvényeket ilyen olyan kamatokra.
 
No ezeket fogják visszafizetni a fiatalok + a csábító saját hiteleiket is, mert abból is rájuk sóztak nem keveset gyerekvállalásért cserében, hogy egy adósságspirálba kerüljenek.
 
Láttunk már ilyet, azt deviza hitelnek hívták.
 
Viszont a gazdaságba csak csepeg a pénz
 
Az árak elszabadulását látva és persze a közelgő választásokra tekintettel júniusban kaptunk 0,6 % nyugdíjemelést visszamenőleg januárig. Leírni is szégyen, milyen kevés pénz ez.
 
Voltak akik csak pár száz forintot kaptak. Morgolódtunk, hiteleztünk az államnak de csak jöttek az ígéretek.
 
Na most már bizonyos, hogy a beígért 0,7 % helyett 1,2 %-s visszamenőleges nyugdíjemelés jön. Úgy, hogy közben napvilágot láttak a KSH hivatalos adatai amik szeptemberben ismét katasztrofális számokat hoztak. Az elemzők szerint még ennél is nagyobb infláció vár ránk, évvégére 6 % feletti inflációt jósolnak a szakértők.
 
Jó lesz ha csak ennyi lesz!
 
Hetente 2 alkalommal nőnek az üzemanyagárak.
 
Nincs autód, azt hiszed Téged nem érint? Tévedés! Mindent szállítanak, minden termékbe begyűrűzik a szállítás költsége. Közben elszálltak az energia árak is a világban.
 
Jött a kormány “megnyugtató” válasza: Ők megvédik a rezsicsökkentést!
 
Ja, neked nem nő a gáz, fűtés, áram számlád egyelőre ugyan, de a vállalkozások és a vállalatoké viszont soha nem látott mértékbe nő. Le fognak állni a gyártások, mert eladhatatlanná válnak a termékek.
 
Minden! Érted? A ruhától az alkatrészekig, élelmiszerig mindennek az ára az egekbe száll.
 
Te pedig a jó gazdasági növekedésnek hála kapsz 80 ezer forint nyugdíjprémiumot. Mire kézhez kapod, lehet el is inflálódik!
 
Az, hogy a gazdaság mitől nő az a számokkal való játék. De ez a játék most jól jön a kormánynak.
 
Becsap! Hitelből finanszírozza a prémiumodat, az szja visszatérítést, a fegyverpénzt, a 13. havi nyugdíjadat jövőre és hosszú a sor mi mindent.
 
Ne hidd, hogy nem kell majd visszafizetned. Viszont most jól néz ki, jól jön a jó propaganda.
 
Csak kérem szépen van még egy dolog: visszamenőleg senki sem tud enni, élni!
 
Nagyon nagy ára lesz ennek a pár forintnak, amit kapsz akár nyugdíjemelésként, akár nyugdíjprémiumként, akár bármilyen címen.
 
A világpiacon euróért vagy dollárért vásárolnak. Igaz, Te forintba fizetsz itthon érte. De nagyon nem mindegy, mennyi forintot. Tehát figyeld az euró- és a dollár árfolyamot is.
 
A kisnyugdíjas nem tud örülni. Emlékszik, m ilyen világgazdasági válságokat élt meg eddig és azoknak milyen következményei lettek
 
Szívemből kívánom, mindenkinek egyszer tényleg tudjon örülni felhőtlenül annak, ami jár neki.
 
Mert ne feledd: csak azt kapod ami jár! Nem pedig kegyet gyakorolnak, nem a magukéból osztogatnak! A Te pénzed is benne van a közösben!
 
Rosta Ágnes
varosikurir.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.12.01 14:44
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.   A rendelkezésre álló adatok szerint a...
2021.12.01 10:24
A Miskolci, a Sárospataki és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság november 30-án engedély nélküli vezetés, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy-egy férfival szemben indított...
2021.12.01 07:24
Egy személy életét veszítette Sátoraljaújhely belterületén, amikor egy autó villanyoszlopnak hajtott. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján december 1-jén 2 óra 30 perc körül a...
2021.11.30 15:26
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen lopás bűntette és közveszélyokozás vétsége miatt.   Az elkövető a családi ház gázmérő óráján lévő vezetéket megbontotta,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Az előválasztás hírei

2021.10.17 22:19
Márki-Zay Péter: 371 560 szavazat (56,7%) Dobrev Klára: 283 677 (43,3%)   Dobrev Klára elismerte vereségét, Márki-Zay Péter lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Dobrev már akkor hívta...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2021.12.04 05:53
A hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk. Ma azért bízzunk benne, hogy...
2021.12.03 09:06
A beoltottak száma 6 145 984 fő, közülük 5 858 119 fő már a második oltását is...
2021.12.03 08:07
Az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amekkora veszélyt jelent -...
2021.12.03 06:22
Hideg levegő árasztja el a térséget. Pénteken kelet felé távozik a...
2021.12.02 14:25
A kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan...
2021.12.02 11:18
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ)...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu