Kilencvenöt év szeretetben

2020.08.04 06:47

Dr. Károlyi Lászlóné „Ilonka nénit” kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Miskolcon.

A szeretet és a genetika – ez a hosszú élet titka Dr. Károlyi Lászlóné „Ilonka néni” szerint, akit augusztus 3-án, hétfőn köszöntött kilencvenötödik születésnapja alkalmából az önkormányzat nevében Erdei Sándor önkormányzati képviselő, a polgármesteri hivatal nevében pedig Szomorné Takács Tünde csoportvezető.
 
Dr. Károlyi Lászlóné (született Kovács Ilona) Nyíregyházán született 1925. augusztus 2-án. Iskoláit a helyi református leánykálvineumban végezte, ott szerzett kántortanítói diplomát 1944-ben. Ebben az esztendőben ment férjhez Dr. Károlyi László orvoshoz, aki négy évig volt hadifogságban. Mint meséli, először a fővárosban, aztán Kazincbarcikán éltek, ahol férje a helyi kórház sebészetét vezette, ő pedig a Pollack Mihály úti Általános Iskolában dolgozott. Ilonka néni imádott tanítani, és – teszi hozzá – a diákok is nagyon szerették őt.
 
- Mai napig is hiszem, hogy nincsen rossz gyerek, a nem megfelelő magatartás mögött mindig valami mentális probléma van. Ezt kell kikutatni és megoldani, de büntetni a gyerekeket semmiképp sem szabad. Én sosem büntettem sem a sajátjaimat, sem tanítványaimat. Az szerintem megalázó számukra – mondja Ilonka néni.
 
Férjével – aki 1981-ben hunyt el – két gyermeket neveltek fel: Dr. Károlyi Zsuzsanna bőrgyógyászként, Dr. Károlyi Zoltán pedig ortopéd-sebész főorvosként dolgozott, dolgozik. Két gyermekétől három unokája van, Dr. Nagy Gergely György a megyei központi kórház kardiológiai osztályának vezetője, Dr. Nagy Zoltán Bence orvos-közgazdász, míg Károlyi Zsófia jelenleg általános iskolai tanulmányait végzi.
 
Dr. Károlyi Lászlóné több mint húsz éve él Miskolcon és mint meséli, nyugdíjazása után is aktív maradt: drámapedagógusként dolgozott a barcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a színjátszókört is vezette, tagja a Váci Mihály irodalmi körnek, a Szabolcsi Írótábornak. A Kelet Felől művészeti és Társadalmi folyóiratban, valamint az Arcok és értékek antológiában is megjelentek versei. Verseiből két kötet is megjelent:az első Egy lélek rezdülései (2013), a második pedig Kései hangulatok (2014) címmel. 
 
Ilonka néni megsúgta, nagyon szeretné megélni a századik születésnapját is. Kilencvenötödik születésnapján a hatalmas virágcsokor és a miniszterelnöki emléklap mellett egyik kedvencével, édességgel kedveskedtek neki a város képviselői.
 
minap.hu
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.09.19 20:34
Meghalt egy férfi, akit súlyosan bántalmazott a fia szombat este az otthonukban Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.     A rendőrök lakossági bejelentésre vonultak ki egy ózdi családi házhoz. A rendőrség adatai szerint az ott lakó...
2020.09.19 17:20
Meghalt egy férfi, négyen pedig megsérültek egy balesetben szombat délután a 3-as főúton, Forró település határában - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.   A közlemény szerint két személygépkocsi frontálisan összeütközött a főút 221-es...
2020.09.19 10:45
A Miskolci és az Ózdi Rendőrkapitányság 2020. szeptember 18-án garázdaság, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt egy-egy férfival szemben indított szabálysértési eljárást. A szabálysértőket a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.     A...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu