Kérik a miskolciakat, ne menjenek a Szent István térre

2020.11.27 16:48

Adventi koszorú élőben, gyertyagyújtás a tévében.

korábbi felvétel
Fotó: Beregi László
 
A koronavírus-járvány átalakította mindennapjainkat, hétköznapi életünket, szokásainkat, így az ünnepeinket is. Nehéz időszak ez, amelyben sokszor hosszú heteken át a megszokottól lényegesen távolabbra kényszerülünk szeretteinktől, családunktól azért, hogy megóvjuk őket a vírus jelentette fenyegetéstől.
 
Ezekben az időkben máshogyan éljük meg legfontosabb ünnepeinket is, máshogyan készülünk a karácsonyra és az adventi időszakra is. Miskolc város vezetése mindannyiunk biztonsága érdekében arra kér mindenkit, hogy az idei ünnep legyen egy kicsit más, mint az eddigiek, legyen bensőségesebb, legyen biztonságosabb.
 
Miskolc nem akar lemondani az ünnepről, az adventi várakozás megéléséről, éppen ezért idén is lesz adventi koszorú a Szent István téren, és idén is lesz gyertyagyújtás, de nyilvános ünnepség és közönség nélkül, a résztvevők számát a lehető legkevesebbre csökkentve, hogy elkerülhető legyen a fertőzésveszély.
 
A négy gyertyagyújtást a Miskolc Televízió élőben közvetíti majd, négy héten át, minden vasárnap 17:45-től.
 
Az első vasárnapon,   a történelmi egyházak képviseletében Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi evangélikus lelkész, valamint Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Hegedűs Andrea, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese gyújtja majd meg az adventi lángot.
 
A második alkalommal, december 6-án, Papp András görögkatolikus esperes, valamint Badány Lajos önkormányzati tanácsnok, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese és Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő lesz jelen a gyertyagyújtáson.
 
Advent harmadik vasárnapján, december 13-án, Szabó Sándor református lelkész, valamint Szopkó Tibor önkormányzati tanácsnok és Erdei Sándor önkormányzati képviselők gyújtják meg az adventi gyertyát.
 
December 20-án pedig Juhász Ferenc római katolikus esperes, valamint Veres Pál, Miskolc polgármestere, Varga Andrea Klára alpolgármester és Dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője gyújtja meg az utolsó adventi gyertyát.
 
Arra kérnek mindenkit, hogy aki részese szeretne lenni az ünneplésnek, az a Miskolc Televízió közvetítését kövesse figyelemmel, és ne menjen ki személyesen a Szent István térre. 
 
forrás: minap.hu
 
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.01.25 14:28
Vasárnap éjjel egy Kis-Hunyad utcai üzlethelyiség bejáratának csapódott kisteherautójával egy miskolci férfi. Mint kiderült, ittasan vezette főnöke járművét. A kijárási tilalom megszegése miatt is megbüntették a helyszínre kiérkező...
2021.01.25 13:14
A kitaposott út vezetett nyomra annál a betöréses lopásnál, amit a sértett szomszédja követett el Bódvaszilason. Tányérokat is lopott   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Edelényi...
2021.01.25 12:42
A baleset a főút 194-es kilométerénél történt - írták.   Árokba sodródott kamion műszaki mentése miatt lezárták a 3-as utat Miskolc és Szikszó között - közölte hétfőn a rendőrség és az Útinform.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei...
2021.01.25 10:43
A Miskolci Rendőrkapitányság 2021. január 24-én tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt egy nővel szemben indított eljárást. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették. A rendőrkapitányság a szabálysértési...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu