Kérdőjelek a nyugdíjasok beoltása körül

2021.01.20 11:17

Sem a háziorvosok, sem az érintett idős korúak nem kaptak tájékoztatást arról, milyen rendben folytatódnak tovább Magyarországon az oltások, miközben a kormány állítólag, tudja, mit akar.

illusztráció

 

Az év végéig 6,6 millió adag vakcinát szállít a Pfizer Magyarországra, ám az oltási sorrendről hiányos és egymásnak ellentmondó információkat közöl a kormány - írta a Népszava. Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki interjújában arról beszélt, hogy az oltási sorban a 60 év feletti krónikus betegek következnek.
 
Azt is hozzátette, hogy közel 1,8 millió emberről van szó, akiket három betegségcsoport alapján jelöltek ki. Bizonytalanságot szül azonban, hogy a kormányfő nem nevezte meg, melyek a kormány által kiválasztott, elsőbbséget biztosító krónikus betegségek. A napilap sajtómunkásai megkérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) valamint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) is, hogy mi ez a három betegség, hogy az érintettek miként kapnak erről értesítést, továbbá hogy hogyan kaphatnak majd oltást az otthonuk elhagyására képtelen idősek.
 
Válaszul csupán annyit közöltek: amint elérkezünk a 60 éven felüliek, illetve a veszélyeztetett, krónikus betegek, illetve az otthonukba szorult mozgásképtelenek oltásához, minden érintett értesülni fog az operatív törzs sajtótájékoztatójából, a híradásokból és a regisztráció során megadott e-mail címén, hogy mikor, hogyan és hol tudja felvenni a vakcinát.
 
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint első lépésként a 89 év felettieket oltják be, akik a háziorvosuktól kapják majd meg az oltást a háziorvosi rendelőben, valamint ha szükséges, az otthonukban. A háziorvosok megkapnak minden szükséges információt és a nagyobb praxisokhoz akár oltócsapatokat is tudnak küldeni. Ugyanakkor a Népszavának több háziorvos azt mondta semmilyen információjuk nincs, először azt kellene tudniuk, hogy milyen vakcinával, mikor és hány embert kell beoltaniuk.
 
forrás: nepszava.hu / napi.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.03.08 17:06
Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei két órán belül elfogták azt a nőt, aki egy pénztárcát talált, és megpróbálta vásárláskor a tárcában lévő fizetőeszközöket...
2021.03.08 16:27
A Mikszáth utcában volt szükség a tűzoltók beavatkozására.   Egy tíz négyzetméteres helyiség gyulladt ki. Az esethez az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat riasztották és az...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu