Kamu lehet, hogy a kínai vakcina elárasztja Európát

2021.01.20 09:28

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy azt várja az uniós tagállamoktól, gyorsítsák fel az oltási folyamatot, amihez a következő hónapokban elég vakcina érkezik. Brüsszelben nem tudnak arról, hogy kínai vakcinát akarnának az európai országok.

illusztráció

 

Az Európai Bizottságnak nincs tudomása róla, hogy 14 európai ország tárgyal a kínai Covid19 elleni vakcina beszerzéséért - idézte a Népszava Stella Kyriakides egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztost, aki brüsszeli sajtóértekezletén beszélt erről.
 
Ezzel ellent mondott Menczer Tamásnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkárának, aki néhány napja azt mondta, hogy Európa Kínában áll sorban a koronavírus vakcináért és eddig 14 európai ország jelentkezett a kínai gyártónál.
 
A bizottság kedden újabb javaslatokat terjesztett elő a koronavírus járvány elleni közös védekezés előmozdítására, két nappal az állam- és kormányfők e témának szentelt csütörtöki videokonferenciája előtt. Felszólította a tagállamokat az oltási kampány felgyorsítására és leszögezte, hogy ehhez már az év első negyedének végére rendelkezésre áll majd a szükséges oltóanyag-mennyiség.
 
A testület a tagállamokkal együtt dolgozik az oltási igazolások bevezetésén, amelyről már január végén megszülethet a megállapodás. Az EU-ban és azon kívül elismert dokumentum egyelőre csak arra szolgálna, hogy a tulajdonosa bizonyíthassa, megkapta az oltást. Margaritisz Szkinasz bizottsági alelnök a Népszava kérdésére nem tudta megmondani, hogy a kínai vagy az orosz vakcinával beoltott személyek is megkaphatják-e majd az európai oltási igazolványt.
 
forrás: nepszava.hu / napi.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.03.08 17:06
Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei két órán belül elfogták azt a nőt, aki egy pénztárcát talált, és megpróbálta vásárláskor a tárcában...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu