Jóval drágábban vehetünk idén karácsonyi ajándékot, mint tavaly

2021.11.30 06:03

Akár harminc százalékkal is drágulhatnak a karácsonykor népszerű szórakoztató elektronikai cikkek. Az áremelkedés nem csak ezeknél a termékeknél, hanem az élelmiszereknél is tapasztalható. A GKI Digital felmérése szerint idén többet szánunk karácsonyi ajándékokra és több embert is szeretnénk megajándékozni, mint tavaly.

Egyebek közt epres-tejszínes, rumkakaós vagy meggyes ízesítésű szaloncukrok között válogathattak a vásárlók egy budapesti üzletben. Az ünnepek közeledtével sokan már a karácsonyi menün gondolkodtak, az ételek és hozzávalók kiválasztásánál azonban gondot okoz az idei drágulás.
 
2008 óta csak egyszer, 2012 szeptemberében volt magasabb az infláció, mint most. Egy év alatt az üzemanyag ára 31 százalékkal emelkedett, az étolaj 30 százalékkal, a burgonya 27, a margarin 19 százalékkal drágább, mint tavaly ilyenkor.
 
Szembe kell nézni azzal, hogy a decemberi időszakban ez a magasabb árszint marad, egyes cikkeknél még növekedhet is, ugyanakkor más árucikkeknél mérséklődést is fogunk majd látni, az átlagos ütem azonban nem fog változni”
 
 – fejtette ki az ATV Híradónnak Vámos György, az Országos Keresakedelmi Szövetség főtitkára.
 
Nem csak az élelmiszerek kerülnek többe idén. Az iparcikkeknél az árak emelkedését termelési-szállítási problémák okozzák. A leggyakoribb karácsonyi ajándékként szórakoztató elektronikai cikkeket keresnek, ezek ára is változhat. Idén többet, közel hatvanezer forintot szánnak a magyarok ajándékra – magyarázta a GKI Digital tanácsadója, Madar Norbert, 
 
„Fontos különbség a tavalyi évhez mérten, hogy ismét több embernek szeretnénk ajándékot venni. 2020-ban ez a szám ez mindössze 5 fő volt. A távolságtartás, a vírustól való félelem megakadályozta azt, hogy meglátogassuk szeretteinket. Idén ez a szám újra emelkedésnek indult és immár 7 embernek tervezünk ismét ajándékot vásárolni” – mondta a szakértő.
 
A felmérés szerint a leggyakrabban vásárolt ajándékok: például a szórakoztató, műszaki cikkek, vagy a játékok esetében a tavalyi karácsonyi időszakhoz képest 30 százalékos drágulás is előfordulhat.
 
atv.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.16 11:02
„A Miskolci Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 76 éves helyi férfival szemben” – írja a Police.hu. illusztráció, korábbi felvétel   A...
2022.01.16 10:23
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. január 15-én engedély nélküli vezetés miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányság a személyi szabadságában korlátozott férfit...
2022.01.15 13:06
A járőrök Miskolc belvárosban fogták el azt a taktaszadai férfit, akiről tudomásuk volt, hogy többszörösen körözik.   A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai szolgálatuk során 2022. január 14-én 21 óra után...
2022.01.15 10:22
A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. január 14-én engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányság a személyi szabadságában...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu