Jogszerűen tartózkodtak a képviselők az MTVA székházában a rabszolgatörvény ellenes tüntetésekkor

2020.02.13 18:29

Helyben hagyta a fővárosi törvényszék az II. és III. kerületi bíróság elsőfokú ítéletét, amely szerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án és 17-én jogszerűen voltak jelen az MTVA épületében. Így a döntés második fokon is jogerőssé vált.

MTVA Székház
Fotó: Zih Zsolt / mtva.hu
 
A per nyertesei, Kunhalmi Ágnes, Varju László, Dr. Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt és Dr. Oláh Lajos jogszerűen tartózkodtak az épületben és nem követtek el birtokháborítást. Ez az a per, amit a III. kerületi jegyző indított, aki igyekezett a birtokháborítás tényét bizonyítani, sikertelenül.
 
Varjú László a DK irodájában tartott sajtótájékoztatón hozzátette, abban bízik, hogy ebből némileg következik az, hogy a vele szemben folytatott eljárás is ugyanúgy jogszerűtlen.
 
Az országgyűlési képviselők azután hatoltak be tavalyelőtt az MTVA székházba, hogy az országgyűlés december 12-én elfogadta a rabszolgatörvényt. Ekkor több napos tüntetés sorozat kezdődött országszerte, ami során december 16-án a Hősök teréről a Kossuth térre, majd onnan az MTVA Kunigunda utcai székházához vonultak a demonstrálók. Ott, a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon a képviselők be akartak menni a közmédia székházába és be szerették volna olvasni a tüntetők 5 pontos követeléseit.
 
Az épületbe ugyan bejutottak akkor, de a stúdiókba nem engedték be őket. Az éjszakát a közmédia folyosóin töltötték a képviselők, másnap Hadházy Ákost és Szél Bernadettet reggel fegyveres őrök dobták ki az épületből, Varju Lászlót pedig megrángatták és a földre teperték.
 
Papp Dániel, a bíróság által is hírhamisítónak kimondott igazgató birtokvédelmet kért az MTVA épületére, amit rövid határidőn belül meg is adott a kerületi jegyző, ennek ellenére a mostani döntés szerint, a képviselők a jogköreikben foglaltaknak megfelelően a székházban, mint középületben jogszerűen tartózkodtak.
 
Varju László bántalmazása ügyében az Ügyészség többször is elutasította az országgyűlés tagjainak feljelentését, és inkább ismeretlen tettes, majd Varju ellen(!) indítottak eljárást súlyos testi sértés ügyében.


Fazekas Lázár Benjamin
marce.hu
 
 
 
 
 
 

Társ honlapok

Logóra kattintva a honlap jelenik meg

Nyugdíjasok Országos Szövetsége

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Generációnk Magazin honlapja

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Betegút Egyesület

Hőtérkép
Felhőkép

Kultúrális ajánlatok

Következő műsorok

a TV-ben:

KATTINTSON!

Lavyl - segít ha fáj!

A nap vicce

2020.02.24 15:22

Honlap látogatottsága:

  Honlapszerkesztő:

              Csonka László

               

                     telefon:  

              06-20-377-07-33

                      e-mail:

       csonka57@gmail.com

 Honlap látogatottsága:

 
 
 

 

 

 

Kék hírek

2020.02.24 13:02
Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.   A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű rengést a lakosság nem érzékelte - tették hozzá.   A Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy...
2020.02.24 10:36
A megye rendőri szervei 2020. február 23-án járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt összesen négy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok a személyi szabadságukban korlátozott személyeket hetvenkét órán belül...
2020.02.23 13:13
A sátoraljaújhelyi járőrök egy eltévedt, idős férfit kutattak fel és vittek vissza családjához.   A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon tett bejelentést egy nő 2020. február 22-én 14 óra 15 perckor. Elmondása szerint a városban lakó 80 éves édesapja a délelőtti órákban távozott el...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

A NYÉSZ. 2020. évi MUNKA- és RENDEZVÉNYPROGRAMJA

2020.01.01 16:42
A NYÉSZ. 2020. évi MUNKA- és RENDEZVÉNYPROGRAMJA    Február 03. /hétfő/ NYÉSZ...

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu