Jogszerűen tartózkodtak a képviselők az MTVA székházában a rabszolgatörvény ellenes tüntetésekkor

2020.02.13 18:29

Helyben hagyta a fővárosi törvényszék az II. és III. kerületi bíróság elsőfokú ítéletét, amely szerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án és 17-én jogszerűen voltak jelen az MTVA épületében. Így a döntés második fokon is jogerőssé vált.

MTVA Székház
Fotó: Zih Zsolt / mtva.hu
 
A per nyertesei, Kunhalmi Ágnes, Varju László, Dr. Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt és Dr. Oláh Lajos jogszerűen tartózkodtak az épületben és nem követtek el birtokháborítást. Ez az a per, amit a III. kerületi jegyző indított, aki igyekezett a birtokháborítás tényét bizonyítani, sikertelenül.
 
Varjú László a DK irodájában tartott sajtótájékoztatón hozzátette, abban bízik, hogy ebből némileg következik az, hogy a vele szemben folytatott eljárás is ugyanúgy jogszerűtlen.
 
Az országgyűlési képviselők azután hatoltak be tavalyelőtt az MTVA székházba, hogy az országgyűlés december 12-én elfogadta a rabszolgatörvényt. Ekkor több napos tüntetés sorozat kezdődött országszerte, ami során december 16-án a Hősök teréről a Kossuth térre, majd onnan az MTVA Kunigunda utcai székházához vonultak a demonstrálók. Ott, a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon a képviselők be akartak menni a közmédia székházába és be szerették volna olvasni a tüntetők 5 pontos követeléseit.
 
Az épületbe ugyan bejutottak akkor, de a stúdiókba nem engedték be őket. Az éjszakát a közmédia folyosóin töltötték a képviselők, másnap Hadházy Ákost és Szél Bernadettet reggel fegyveres őrök dobták ki az épületből, Varju Lászlót pedig megrángatták és a földre teperték.
 
Papp Dániel, a bíróság által is hírhamisítónak kimondott igazgató birtokvédelmet kért az MTVA épületére, amit rövid határidőn belül meg is adott a kerületi jegyző, ennek ellenére a mostani döntés szerint, a képviselők a jogköreikben foglaltaknak megfelelően a székházban, mint középületben jogszerűen tartózkodtak.
 
Varju László bántalmazása ügyében az Ügyészség többször is elutasította az országgyűlés tagjainak feljelentését, és inkább ismeretlen tettes, majd Varju ellen(!) indítottak eljárást súlyos testi sértés ügyében.


Fazekas Lázár Benjamin
marce.hu
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.08.04 10:48
A megye rendőri szervei 2020. augusztus 3-án két-két főt a távoltartó határozat szabályainak megszegése, illetve tulajdon elleni szabálysértés, míg további egy személyt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok a...
2020.08.04 10:06
A balesethez a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Árokba hajtott egy kisteherautó, majd a tetejére borult Hejőbába határában, Sajószöged irányában, a 3311-es úton. Az autóból egy embert egy szabadnapos tűzoltó emelt ki. A műszaki mentést a balesethez riasztott tiszaújvárosi hivatásos...
2020.08.03 10:36
A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2020. augusztus 2-án egy férfit tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe, akit 72 órán belül bíróság elé állítanak.   Az említett ügyön túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

A NYÉSZ. 2020. évi MUNKA- és RENDEZVÉNYPROGRAMJA

2020.01.01 16:42
A NYÉSZ. 2020. évi MUNKA- és RENDEZVÉNYPROGRAMJA    Február 03. /hétfő/ NYÉSZ...

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu