Itt az első váratlan döntés az óraátállításról

2021.09.16 08:03

A cseh kormány megelégelte, hogy az Európai Unió tagországai egyszerűen képtelenek megállapodni arról, hogy miután szabadon dönthetnek az óraátállításról, a nyári vagy a téli időszámításnál maradjanak-e.

 
Csehország kormánya úgy döntött, hogy nem választ a nyári és a téli időszak időbeállítása között, hanem tovább folytatják az átállást ősszel és tavasszal a kétféle időmérés között - adta hírül a Radio Praha. A többi uniós tagországnak is döntenie kell ebben az ügyben a továbbiakról. A jó politikai döntés elengedhetetlen ismérve, hogy olyan magyarázat tartozik hozzá, ami a kormány álláspontját valami nagyon jónak állítja be.
 
Ezért alkalmazza szívesen a döntéseiben a magyar vezetés a valami elleni védelem megfogalmazást, illetve a nemzeti jelzőt. A cseh spin doctorok, azaz megmagyarázó szakemberek azt találták ki, hogy nappali világosság védelmének keresztelik el a kormány bölcs döntését, amely egyébként a következő öt évre vonatkozik.
 
Az ügy menedzselését a munkaügyi és szociális miniszterre, Jana Maláccovára bízták, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy marad az óraállítás, mivel az Európai Unió tagállami nem tudtak megállapodni valamilyen egységes rendben. Így a melegebb nyári hónapokban később lesz sötét és tovább tart a éjszakai hűs időszak, amit a cseh polgárok továbbra is becsalogathatnak a szobájukba a nyitott ablakon keresztül.
 
napi.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.11.27 11:02
A megyében szolgálatot teljesítő rendőrök november 26-án összesen 20 személyt fogtak el, közülük egy főt az ellene...
2021.11.14 16:24
A József Attila utcába riasztották a tűzoltókat. illusztráció   Tűz keletkezett egy lakóházban, Bogácson,...
2021.11.14 10:29
Egy szolgálaton kívüli tiszaújvárosi rendőrnő egy lopás elkövetőjét tartóztatta fel Miskolcon. Az intézkedés során az...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu