Harminc év fegyházat kapott Debrecenben a kegyetlen, miskolci gyilkos

2021.10.20 15:23

46 késszúrással ölte meg idős ismerősét.

Legkorábban 30 év múlva szabadulhat az a férfi, aki nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel megölte a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes, miskolci ismerősét. H. B. A.-t a Miskolci Törvényszék már elítélte, életfogytig tartó fegyházbüntetésre. A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és megállapította, hogy a vádlott legkorábban 30 év kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.
 
 
Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg és helyesen minősítette a cselekményt. A vádlott nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követte el a bűncselekményt, így a társadalom védelme és a prevenció érdekében helyes az, hogy életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék.
 
Nem tartják javíthatatlanul elvetemült bűnözőnek

Azonban az ítélőtábla nem tartja javíthatatlanul elvetemült bűnözőnek a vádlottat ezért, és tekintettel az eljárás lefolytatását segítő beismerő vallomására és megbánására ad még egy esélyt a férfinak. Az ítélőtábla úgy döntött, hogy a 30 év múlva eljáró bíróra bízza annak eldöntését, hogy a vádlott személyisége mennyit fejlődött, alkalmas-e arra, hogy visszakerüljön a társadalomba. Az ítélet jogerős.
 
Többszörös visszaeső

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 májusában H. B. A. vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott hajléktalan volt, rendszerint alkalmi ismerőseinél tartózkodott.
 
Az idős sértett egyedül élt a miskolci lakásában, a vádlottal már korábbról ismerték egymást. A vádlott 2018 decemberében pénz nélkül maradt, helyzetét kilátástalannak tartotta, ezért kora reggel ahhoz a társasházhoz ment, ahol a sértett lakott. Bekopogott az idős férfihoz, ő beengedte a lakásba, és a konyhában beszélgettek, amikor a vádlott egy késsel 46 szúrást és vágást ejtett az idős emberen, aki a sérülései miatt a padlóra esett. A vádlott a földön fekvő sértettet letakarta, a lakást átkutatta, magához vette a sértett 120 ezer forintját, átöltözött, és távozott a lakásból. A kést és a véres ruháit egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta, majd Debrecenbe utazott. A néhai sértettet két nappal később rokonai holtan találták meg.
 
forrás:civisjir.hu
 
 
 
 
 

Az előválasztás hírei

2021.10.17 22:19
Márki-Zay Péter: 371 560 szavazat (56,7%) Dobrev Klára: 283 677 (43,3%)   Dobrev Klára elismerte vereségét, Márki-Zay Péter lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Dobrev már akkor hívta...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2022.01.19 16:49
A kormány és Debrecen város együttműködése újabb ponthoz érkezett, kormánydöntés értelmében, a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a...
2022.01.19 16:32
A kihallgatási és lehallgatási jegyzőkönyvek alapján Schadl György, a végrehajtói kamara letartóztatásban lévő volt vezetője és Völner Pál...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu