Hálapénz: ez a hatóság üldözi márciustól

2021.01.13 10:19

Még nem a büntetésre helyezik a hangsúlyt.

illusztráció
 
A rendőrség kötelékein belül működő Nemzeti Védelmi Szolgálat egyik szervezete végzi majd a hálapénzzel kapcsolatos bűncselekmények felderítését - tudta meg az ATV Híradója a Belügyminisztériumtól. Mint arról korábban már beszámoltunk, 2021. január elsejétől büntetendővé vált mind a hálapénz elfogadása, mind annak felajánlása. Az azonban csak a tárca mostani válaszából derült ki, hogy még nem indultak el a hálapénzrazziák, így "tettenérés" sem volt még eddig.
 
Márciustól kezdik ellenőrzni
 
"Figyelemmel arra, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény vonatkozó rendelkezései 2021. március 1-jén lépnek hatályba, a hálapénzzel kapcsolatos új szabályok is csak ettől az időponttól alkalmazhatóak. Ebben az egyfajta átmeneti időszakban a hatóságok az érintettek felvilágosítására és tájékoztatására, valamint a megelőzésre fordítják energiáikat" - idézi a Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatást az ATV.
 
Nem korlátozhatják a szabad orvoisválasztást
 
Az adásában arról is beszámoltak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szerint sértette a szabad orvosválasztás elvét a debreceni szülészeti klinika év eleji bejelentése, miszerint az intézmény szorgalmazza a hálapénz kivezetését, ezért megszüntették a "fogadott" orvos és szülésznő rendszerét addig, amíg azt "tiszta jogviszonyok között nem lehet folytatni". Az EMMI erről kiadott közleményében leszögezte, a hálapénz kivezetésére hivatkozva nincs lehetősége a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának a szabad orvosválasztást korlátozni. Kiderült azonban, hogy az említett, a szülészeti klinika Facebook-oldalán napvilágot látott bejelentés nem a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hivatalos álláspontja.
 
forrás: atv.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.01.22 12:44
Több, engedély nélkül tartott élesfegyvert és lőszert foglaltak le a rendőrök egy miskolci férfitől. Fotó: police.hu   Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott...
2021.01.21 17:47
Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján, ahol a járművezetőktől azt kérték: fokozott óvatossággal vezessenek, és ahol a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu