Gyurcsány Ferenc: Önök ölték meg őket, nem lesz kegyelem

2021.04.07 15:29

Sikerült-e az életnek győznie a halál felett ennek a kormánynak a segítségével akkor, amikor Magyarország a világ legbotrányosabb haláladatait szolgáltatja? – ez a kérdés most Gyurcsány Ferenc szerint, aki a napirend előtti felszólalásában arról is beszélt a parlamentben, hogy az apja négyszer-ötször volt börtönben, „nem volt egy igen nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta”. „Kis trógerségekért” kapott börtönt, néhány tízezer forintokért, mondta az apjáról a DK elnöke, majd kijelentette, hogy eközben viszont „a kormány felelős százak haláláért”.

Fotó: Szigetváry Zsolt / mti.hu
 
Gyurcsány hozzátette, ezek nem statisztikai adatok, szülők, gyerekek vannak az áldozatok között, halálukat pedig szerinte foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés okozta. Nem az a kérdés most, hogy az oltással jól állunk-e, mondta (elismerve, hogy szerinte is jól), hanem az, hogy kik a felelősek ezeknek az embereknek a haláláért.
 
Önök ölték meg őket
 
– állította a DK vezetője, aki szerint a dolgok addig működnek, amíg nem avatkozik közbe a kormány.
 
Ma Magyarországon sokkal kevesebbért elvisznek és becsuknak embereket. Magukat is el fogják vinni, mert maguk nem védték meg a magyarokat. Maguknak nem lesz kegyelem” 
 
– zárta felszólalását Gyurcsány. Ezt követően Kövér László házelnök tíz másodperc szünetet kért, hogy ezt a „ritka ízléstelen” beszédet legyen idejük feldolgozni, majd Dömötör Csabának adta meg a szót.
 
Fenyeget egy járvány közepén – válaszolta az államtitkár Gyurcsánynak, aki szerinte semmit nem változott az őszödi beszéd óta, és azt javasolta, hogy a DK logóját cseréljék le gumilövedékre. Dömötör szerint igenis az a kérdés, hogy mennyi embert oltottak be, majd arról beszélt, hogy az ellenzéki vezetők „az elmúlt évek legsötétebb kampányát folytatták a kínai oltásokkal szemben”. Másokat lebeszéltek, de magukat beoltatták – fogalmazott az államtitkár.
 
Jakab Péter Orbán Viktor tükréről beszélt, amin a miniszterelnöktől szerepelnek idézetek. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint előrébb tartanánk, ha az lenne rá írva, hogy „ne lopj, ne csalj, ne hazudj, ne stadiont építs, ne urizálj!” Ehhez képest „krumplit kutatunk Üzbegisztánban”, vadászati kiállítást rendeznek és „repülőteret akarnak Felcsút környékére”.
 
Ennyire elcseszett kormánya ennek az országnak még nem volt
 
– mondta Jakab, majd sorolta tovább a kormány „bűneit”: a miniszterelnök „kórházat zárat be Budapesten”, „Pfizert adnak más országoknak”, Kásler Miklós pedig azt mondja, hogy meg sem rendültünk a járványban.
 
Jakab szerint a kormány nagyképűen alázza azokat, akik működtetik az országot.
 
A kormány beleállt a tanárokba, az egészségügyi dolgozókba. Páros lábbal rúgnak bele mindenkibe, de magukkal nagyon elégedettek. A miniszterelnök, hogy tud még tükörbe nézni?
 
– kérdezte.
 
Felszólalására Orbán Balázs reagált. Az államtitkár szerint a Jobbik elnökének sikerült megugrania a Gyurcsány Ferenc által feltett lécet. Orbán Balázs szerint Jakabék hazudnak, a magyar gazdasági adatok az európai átlagnál jobbak, pörög a lakásfelújítás, emelték az orvosok bérét, visszahozták 13. havi nyugdíjat. Szerinte a Jobbiknak az oltási program sikeressége fáj, és ha Jakabon múlna, több százezer emberrel kevesebb lenne beoltva.
 
Mázsár Tamás
24.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.04.13 10:11
A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. április 12-én járművezetés az...
2021.04.12 19:52
Belenyúlt egy rosszul megszerelt hosszabbítóba egy kilenc hónapos kisfiú...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Hírek, aktualitások

2021.04.14 09:04
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 037 023 fő, közülük 1 290 709 fő már a második oltását is megkapta. 3597 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított...
2021.04.14 07:47
Elképzelhető, hogy ősszel a Semmelweis Egyetemen  “a védettséget figyelő, vagyis az antitest kimutatására irányuló vizsgálatot kezdeményez” - mondta Merkely Béla rektor a Népszavának. A napilap arról érdeklődött nála, hogy...
2021.04.14 06:46
Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos tisztázott néhány közkeletű tévhitet az oltások kapcsán. Az elmúlt két hétben 1,3 millió koronavírus elleni védőoltás beadásában vettek részt a háziorvosok. Ez különösen...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu