Folytatódik a fideszes kormány brutális támadása az önkormányzatok ellen (+videó)

2021.01.13 17:38

A 2022-es parlamenti választások egyik tétje az önkormányzatok jövője, mert a jelek szerint idén is folytatódik a fideszes kormányzat „brutális támadása” az önkormányzatok ellen – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Simon Gáborral, az MSZP miskolci elnökével és Varga László országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján.

 

 

Molnár azt mondta: tavaly a Fidesz a járványhelyzetre való hivatkozással elsősorban nem a járvánnyal, hanem az önkormányzatokkal, és főleg az ellenzéki önkormányzatokkal folytatott küzdelmet.
 
„Az önkormányzatiság nemcsak egy jogelv”. Nemcsak a fékek és ellensúlyok rendszerének fontos eleme, hanem arról is szól, hogy az emberek a befizetett adójukról részben maguk dönthetnek-e, helyben, vagy „elnyel mindent a központi hatalom feneketlen kútja” – mutatott rá.
 
A demokratikus ellenzéki pártok eldöntötték: közös listán, közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel indulnak 2022-ben, és fognak szembemenni a NER hatalmával. Vissza fogják adni az önkormányzatok szabadságát, a saját döntéseiket, a szabad finanszírozást és a helyi választópolgárok döntési szabadságát.
 
„2022-nek sok tétje van. Az egyik az önkormányzatok jövője” – mondta.
 
Varga László hangsúlyozta: az iparűzési adó rendszerének év végi átalakítása jelentős bevételkiesést okoz a magyar önkormányzatoknak. Orbán Viktor év végén bejelentette, hogy 25 ezer fő alatti lakosságszámig a településeknek ezt a bevételkiesést kompenzálja. Ezen kívül kompenzálta az elvonást a fideszes vezetésű megyei jogú városoknak, az ellenzékieknek azonban nem.
 
Miskolciként egyet tudok mondani: Miskolcon is ugyanolyan emberek élnek, mint egy fideszes megyei jogú városban, vagy egy 25 ezer fő alatti településen.”
 
„A miskolciaknak is ugyanaz jár. Tehát nekünk, miskolciaknak, egyetlen dolog elfogadható a kormánytól: hogyha a döntése miatt kiesett helyi iparűzési adóbevételeket 100 százalékban pótolja” – szögezte le.
 
Kiemelte: ezekből a bevételekből lehet a tömegközlekedést működtetni, az utakat kátyúzni, felújításokat és beruházásokat finanszírozni.
 
Mélyen elítéljük a kormány ezen intézkedéseit. Elítéljük azt, hogy a városunkat tönkre akarják tenni” 
 
– mondta Simon Gábor, a Velünk a Város miskolci önkormányzati frakció vezetője.
 
Azt mondta: mindenki tudja, hogy a járvány elleni védekezésben is fontos szerepük van az önkormányzatoknak. Miskolc város kiadásai emiatt nem csökkentek, hanem nőttek.
 
„Ezt a több kiadást kellene kevesebb összegből pótolni. Ez nyilvánvaló képtelenség” – húzta alá, hozzátéve: elvárják a kormánytól, hogy az elvont több milliárdos összeg kompenzációjáról mielőbb tárgyaljon Miskolc vezetésével, és pótolja a város bevételkiesését.
 
Hozzáfűzte: a kormány célja az volt, hogy büntesse a miskolciakat, mert az önkormányzati választáson nem a Fideszre szavaztak. Az elvonások azonban nem büntetik a miskolciakat, hanem növelik az elszántságukat: 2022-ben két ellenzéki képviselőt akarnak a Parlamentbe küldeni.
 
 
 
 
hirklikk.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.01.22 12:44
Több, engedély nélkül tartott élesfegyvert és lőszert foglaltak le a rendőrök egy miskolci férfitől. Fotó: police.hu   Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott...
2021.01.21 17:47
Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján, ahol a járművezetőktől azt kérték: fokozott óvatossággal vezessenek, és ahol a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Hírek, aktualitások

2021.01.22 16:07
Van egy statisztikai adatsor, amelyet Magyarország évek, évtizedek óta vezet, de legalábbis az...
2021.01.22 15:29
Az első ünnepség 1989. január 22-én volt. A miskolci táblát 1997-ben állították a Széchenyi utca...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu