Fogyasztóbarát számlázás választható – Egyenletes díjfizetést kínál a MIHŐ Kft.

2018.04.19 18:13

Tervezhető és kiszámítható – egyenletes díjfizetést kínál Miskolcon a MIHŐ Kft., erről döntött rendkívüli ülésén a város közgyűlése csütörtökön. A díjfizetők választhatják a havi elszámolás szerinti számlázást vagy költségmegosztás esetén a fűtési időszakban történő havi részszámlázást is. Április 25-éig minden díjfizető részletes, írásos tájékoztatást kap.

 
A rendkívüli közgyűlésen módosították a Miskolc területén végzett távhőszolgáltatásról, annak díjáról, valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló rendeletét.
 
– Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhető, kiszámítható a fogyasztóknak és a szolgáltatónak egyaránt – fogalmazott Pfliegler Péter alpolgármester, aki rámutatott, más városokban, például Budapesten már sikeresen vizsgázott ez a rendszer. – A kiugró téli díjak elmaradnak, az egyenletes kifizetések alapján jobban tervezhető a családi költségvetés – emelte ki.
 
A rendeletmódosítás alaplehetőségként kínálja a díjfizetők számára, hogy a gáz- és áramszámlákhoz hasonlóan, időarányosan, 11 egyenlő értékű részszámlán fizessék a távhőszolgáltatási fűtési hődíjat, majd a 12. elszámoló számlán az éves fogyasztásuk alapján rendezzék a különbözetet – mondta el érdeklődésünkre a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Nyíri László hozzátette, a rendelet előírja, hogy – ha a díjfizető másként nem rendelkezik a szolgáltató felé – a távhőszolgáltató egyenletes díjfizetéssel számlázzon.
 
Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhetőbbé teszi a családok költségvetését, és a téli hónapokban sem kell többé kiugróan magas költségekkel számolni, így a távfűtési díjfizetés egész évben biztonságos, kiszámítható és tervezhető.
 
Az alapdíj és a használati melegvíz fizetése továbbra is változatlan, csak a fűtési hődíjé változik.
 
 
A szolgáltató az előző fűtési idény azonos időszakában felhasznált fűtési hőmennyiség alapján számítja ki a 11 darab részszámlában szereplő fűtési hőmennyiség díjat. A 12., úgynevezett elszámoló számlában az addig kibocsátott 11 részszámla és a tényleges fogyasztás közötti különbséget kell kifizetni. Ha kevesebb a felhasznált fűtési hőmennyiség, akkor a túlfizetés visszajár – részletezte az ügyvezető igazgató.
 
Hozzátette még, hogy a díjfizetők választhatják a havi elszámolás szerinti számlázást vagy költségmegosztás esetén a fűtési időszakban történő havi részszámlázást is. Április 25-éig minden díjfizető részletes, írásos tájékoztatást kap. Az abban lévő nyilatkozatot csak akkor kell kitöltetni és május 15-ig megküldeni a MIHŐ Kft-nek, ha a díjfizető nem az egyenletes díjfizetést kéri.
 
minap.hu
 
 
 
 

Kék hírek

2022.01.19 10:14
Engedély nélkül vezető sofőrrel szemben és anyagi káros balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.   A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai egy engedély nélkül vezető 41 éves helyi férfival szemben intézkedtek 2022. január 18-án. A szabálysértőt a rendőrök...
2022.01.18 13:03
Az Avasalja útra riasztották a mezőkövesdi tűzoltókat. illusztráció   Az eset kedd délelőtt történt. A tűz egy szomszédos épület szigetelését is érintette mintegy öt négyzetméteren. A tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat, majd...
2022.01.18 10:14
A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfi egy borsodi kistelepülésen egész napos alkohol fogyasztás után vitába keveredett szomszédjával, és egy húsvágó bárddal...
2022.01.17 15:40
A miskolci nyomozók a két helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki az elmúlt időszakban történt lopások elkövetéséért.   A Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két helyi – 21 és 20 éves – férfival szemben. Az elkövetők 2022....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu