Esővel és durva lehűléssel támad a masszív hidegfront

2016.04.22 20:38

Félrerakhatjuk a napszemüveget és elővehetjük az esernyőket, kabátokat a szekrényből: szombattól lehűléssel és esővel érkezik hazánkba a hidegfront.

Nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. A hőmérő higanyszála északnyugaton 15 fok körül, máshol még 18 és 23 fok közé szökik. Szombat napközben fokozatosan megnövekszik, vastagszik a felhőzet.

idő.jpg

Vasárnap borult lesz az ég, csak délután és csak néhol szakadozik fel rövid időre a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül.  Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos. Mindössze 9 és 17 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők. Markáns hidegfront érkezik.

Sajnos a rossz idő hétfőn is marad, A csúcshőmérséklet csak 12 fok körül alakul. Kedden átmenetileg kevesebb felhő lesz felettünk, a nap is kisüthet. Elszórtan fordulhat elő csapadék. 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Szerdán borult időre van kilátás, többfelé esőkkel. Az északnyugati szél újra megerősödik. 10-11 fok körül alakul a maximum - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu