Egy hetük lenne aláírni, de sok egészségügyi dolgozó még meg sem kapta az új munkaszerződését (+videó)

2021.02.22 17:41

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a szakdolgozók egy része fontolgatja, hogy előbb-utóbb elhagyja az állami egészségügyet.

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérése szerint járvány előtt a vidéki kórházakban a szakápolók 15 százaléka, míg a fővárosi intézményekben 20-30 százaléka hiányzott - a kamara szerint ez a szám most jelentősen nőhet, ugyanis sokan dönthetnek úgy az egészségügyi dolgozók közül, hogy nem írják alá az új munkaszerződésüket. Március elsejétől megszűnik az eddigi közalkalmazotti jogviszonyuk, helyette egészségügyi szolgálati jogviszony lesz.
 
Az RTL Híradónak nyilatkozó Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint azonban sokan még mindig nem látták, pontosan milyen szerződést is kellene aláírniuk. Szerinte a szakdolgozók csaknem fele fontolgatja, hogy előbb-utóbb elhagyja az állami egészségügyet. A válaszadók 20 százaléka azt mondta, nem is maradna a magyar egészségügyben, további 25 pedig azt, hogy nem szeretne bekerülni az új jogszabály hatálya alá.
 
A Híradónak a birtokába jutott egy dokumentum is, amely szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság még pénteken is arról küldött levelet az intézményeknek, hogy mit kell tartalmaznia az új munkaszerződésnek.
 
 
Az új szabályok értelmében a jövőben csak engedéllyel lehet másodállást vállalni, cserébe az orvosok jelentős béremelést kapnak. Ugyanez a jogszabály már januártól bűncselekménnyé minősítette a hálapénz elfogadását. Soós Adrianna szerint van olyan kórház, ahol megfenyegették a dolgozókat, hogy írják alá az új munkaszerződést.
 
A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint is feszültséget okoz az új szerződés, és nem csak azért, mert csak az utolsó napokban ismerhetik meg azt. Az Emmi a Híradónak azt válaszolta, semmi nem indokolja az új jogviszony bevezetésének az elhalasztását, szerintük az érintettek széles köre elfogadja az új feltételeket.
 
forrás: rtlklub.hu
 
 
 
 
 

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Kék hírek

2021.03.08 17:06
Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei két órán belül elfogták azt a nőt, aki egy pénztárcát talált, és megpróbálta vásárláskor a tárcában lévő fizetőeszközöket felhasználni.   Jogtalan...
2021.03.08 16:27
A Mikszáth utcában volt szükség a tűzoltók beavatkozására.   Egy tíz négyzetméteres helyiség gyulladt ki. Az esethez az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat riasztották és az egységek...
2021.03.08 10:46
A Miskolci Rendőrkapitányság 2021. március 7-én járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt egy férfival szemben indított eljárást. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu