Égett a fügödi iskola

2021.09.15 19:09

A tantermek fele használhatatlan, megpróbálják minél hamarabb helyreállítani az épületet, újraindítani a jelenléti oktatást.

Kigyulladt az encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola fügödi tagiskolájának tetőszerkezete hétfőn éjszaka, nem sokkal éjfél előtt. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángokat az encsi, a tolcsvai és a gönci hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltották el, majd eltávolították a veszélyt jelentő szerkezeti elemeket. A tűz mintegy kétszáznegyven négyzetméteren rongálta meg a tetőt. Az egységek átvizsgálták az épületet, az eset során nem történt sérülés.
 
Gyors szülői értekezlet
 
A városrészben sokan látták a tüzet, a környékbeliek féltek is attól, hogy nagyobb kár keletkezik. Reggel sokan mentek az iskolához megnézni, mi történt, az ott lévőknek gyors tájékoztatást adtak, de a részletekről elektronikus formában is értesítették a szülőket. Vannak tanárok, akik gyors szülői értekezletet hívtak öszsze. A szülők egyébként elégedettek az iskolában folyó munkával, mint mondták, bővíteni is kellett az iskolát, mert sok a gyerek. Remélik, hamar helyreállítják az épületet és a személyes tanítást, mert nehéz lenne megoldani újra az online oktatást. Volt, aki úgy tudta, hétfőn villanyszerelők dolgoztak az iskolában, de hogy mitől gyulladt ki az épület, arról még nem volt információ.
 
Az épen maradt hat teremben hétfőn újraindul az oktatás – Szabó Beáta
 
Rendkívüli szünet
 
A környéken lakók háromnegyed tizenkettő körül figyeltek föl a tűzre, s érkeztek a mentők, rendőrök, tűzoltók is a helyszínre. Az épületegyüttes újabb, hátsó része ment tönkre, ezt körülbelül másfél évtizeddel ezelőtt építették. A régi épületszárny nem károsodott, ahogyan az új osztálykonténereknek sem esett bajuk. Mivel az épület még délelőtt is füstölt, a tűzoltók ismét kivonultak, ekkor még a födém egyes részei omlottak tovább. A szakemberek fölmérték a károkat, illetve keresték a tűz okait.
 
Tóth Balázs
boon.hu
 
 
 
 
 
 

Hírek, aktualitások

2021.12.03 06:22
Hideg levegő árasztja el a térséget. Pénteken kelet felé távozik a Kárpát-medence időjárását eddig alakító hullámzó frontrendszer, mögötte pedig...
2021.12.02 14:25
A kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz. Újabb...
2021.12.02 11:18
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese levezette, miért. A kenyér árának jelentős drágulásában –...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu