Brüsszelig ér a Színművészeti kormányzati átalakításának ügye

2020.10.25 07:17

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök is részt vesz abban a vitában, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül kialakult helyzetről rendeznek az Európai Parlament kulturális bizottságában - értesült a Népszava.

Fotó: Balogh Zoltán / mti.hu

 

Korábban a Népszava számolt be arról, hogy az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága október 27-én délelőtt vitát tart a budapesti SZFE- átalakítása kapcsán kialakult helyzetről. Az eszmecserére meghívták az intézmény új és régi vezetőségének egy-egy tagját, valamint a kormány és a hallgatói önkormányzat képviselőit, akik valamennyien elfogadták az invitálást.
 
A lap legújabb információi szerint a szakbizottsági ülésen fel fog szólalni Vidnyánszky Attila, az SZFE-t fenntartó új alapítvány kuratóriumának elnöke, György László, az alapító Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Upor László, az egyetem tanára és volt rektorhelyettese (a szenátus által megválasztott rektor, de a miniszter hónapokig nem nevezett ki), valamint Milovits Hanna, a hallgatói önkormányzat elnökhelyettese.
 
A meghívottak videokapcsolaton keresztül csatlakoznak a tanácskozáshoz, mivel a járvány kirobbanása óta vendégek csak rendkívüli esetekben kereshetik fel személyesen az EP-t - olvasható a Népszava cikkében.
 
A szervezők fontosnak tartják, hogy a tanácskozáson mindkét fél képviselői elmondhassák a véleményüket. Az egyórásra tervezett vitában először a meghívottak kapnak szót, majd az EP politikai csoportjainak a képviselői. Az SZFE körüli fejlemények napirendre tűzését Romeo Franz német zöldpárti EP-képviselő kezdeményezte a kulturális bizottság szeptember végi ülésén - adta hírül a napilap.
 
Tízezres tömeg vonult október 23-án Budapest utcáin a felsőoktatás autonómiájáért, a szellemi szabadságért a SZFE hallgatóinak szervezésében. Az SZFE és a Titkos Egyetem elnevezésű összegyetemi szerveződés képviselői egyebek mellett arról beszéltek, hogy minőségi oktatásra csak autonóm intézményekben van lehetőség, ezért ki kell állni azok függetlensége mellett.
 
 
forrás: nepsza.hu / napi.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.11.27 07:32
A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást. Hegymegen, 2020. november 26-án a kora esti órákban holtan találtak egy 94 éves...
2020.11.26 15:46
Eltévedt turistáknak segítettek Miskolcon, a Vasgyári Rendőrőrs munkatársai.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Hírek, aktualitások

2020.11.27 09:13
6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg,...
2020.11.27 08:09
Várhatóan már a jövő héttől elindul egy olyan regisztrációs folyamat, ahol előjegyzésbe vetethetik magukat azok, akik szeretnék majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával – jelentette be...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu