Bódult állapotban menekült a rendőrök elől egy férfi Miskolcon, az autójával el is ütötte egyiküket

2020.11.30 13:32

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 24 éves borsodi férfi ellen.

illusztráció
 fotó: pexels
 
A férfi 2020 júliusában jogsi nélkül, bódult állapotban közlekedett autójával Miskolcon, amikor a rendőrök felfigyeltek a jármű rossz műszaki állapotára. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy az autónak nincs érvényes kötelező felelősségbiztosítása, ezért követni kezdték, majd megkülönböztető fényjelzéssel, valamint a fényszóró többszöri felvillantásával jelezték intézkedési szándékukat.
 
A férfi ezt észlelve – növelte a sebességét –, menekülni kezdett, a rendőrök követték, végül egy zsákutcába jutottak. Mivel az elkövető nem tudott tovább menni, megfordult, miközben a rendőrök megálltak a férfi gépkocsijával szemben, majd mindketten kiszálltak a rendőrautóból, amelynek az ajtajait nyitva hagyták, hogy ezzel is lezárják a menekülési útvonalat.
 
Az egyik rendőr elindult a férfi gépkocsija felé, és – felemelve a bal kezét – hangosan többször felszólította, hogy álljon meg. Amikor a rendőr odaért a gépkocsihoz, a férfi hirtelen nagy sebességgel elindult és elsodorta a rendőrt, akinek a könyöke a gépkocsinak ütődött.
 
Ezután a férfi menekülés közben nekihajtott a rendőrautó ajtajának, majd egy kereszteződéshez érve – bódultsága és túlzott sebessége miatt – felhajtott a járdaszigetre, ahol nekiütközött egy oszlopnak, végül az útpadkán állt meg. Az elkövető – üzemképtelenné vált járművét hátrahagyva – gyalogosan menekült tovább, de a rendőrök hamar elfogták.
 
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfi ellen közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.
 
A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, ha a férfi beismeri a tettét, a bíróság ítélje őt 5 év börtönbüntetésre és 6 év járművezetéstől eltiltásra.
 
blikk.hu
 
 
 
 
 

Hírek, aktualitások

2021.01.22 15:29
Az első ünnepség 1989. január 22-én volt. A miskolci táblát 1997-ben állították a Széchenyi utca 38. szám alatt. Évtizedek óta emlékeznek meg tehát a...
2021.01.22 13:35
Az orosz vakcina beszerzése örömteli hír, a szennyvízminták alapján pedig kedvező a vírus terjedésének prognózisa - közölte Müller Cecília országos...
2021.01.22 13:08
Nem mindegy, hogy milyen vércsoportja van az embereknek, hogy mennyire könnyen kapják el a koronavírust. A legjobb helyzetben a 0-ás vércsoportúak...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu