Az MSZP felszólítja a kormányt és Matolcsyt, adjon magyarázatot a gyenge forintra

2020.02.13 12:51

Az MSZP felszólítja a kormányt és a jegybankot, hogy adjon magyarázatot arra, miért gyengült történelmi mélypontjára a forint az euróval szemben, és milyen árfolyamra lehet számítani a jövőben - mondta Szakács László szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Képtalálatok a következőre: Szakács László szocialista https

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a gyenge forint kizárólag a multinacionális cégeknek jó, míg Magyarországnak és a magyaroknak rossz. Az euróban gazdálkodó nemzetközi nagyvállalatok bérköltségei ugyanis nagyban csökkennek a 340 forint fölé dráguló európai fizetőeszközzel, miközben a magyar családoknak gyakorlatilag az élet minden területén drágulással kell szembenézniük - fejtette ki.
 
Szakács László szerint az Orbán-kormány adóparadicsomot hozott létre a multinacionális vállalkozásoknak, amelyek tized annyi közterhet fizetnek, mint az ott dolgozók.
 
Az MSZP szerint ezzel szemben a bérekre rakodó adókat kell csökkenteni, a tőkét sújtó terheket pedig nem kell tovább mérsékelni.
 
Frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó ugyanitt azt mondta, az Orbán-kormány népesedés- és családpolitikája is megbukott, mivel azok sem biztonságot, sem kiszámíthatóság, sem pedig tervezhetőséget nem nyújtanak.
 

Képtalálatok a következőre: Bangóné Borbély szocialista https

Kiemelte, egy kormány sikerességét jól mutatja a születésszám, ami az elmúlt években folyamatosan csökken Magyarországon, ráadásul mára minden hatodik magyar gyermek külföldön születik meg. Ez is azt mutatja, hogy a magyar fiatalok előtt két választás van: a vándor- vagy a koldusbot - mondta Bangóné Borbély Ildikó.
 
A szocialista politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar családok adóbefizetéseik után nem kapnak megfelelő egészségügyi, oktatási szolgáltatásokat az államtól és ezért újabb kiadásokkal kell magánorvosokhoz és magántanárokhoz fordulniuk.
 
 
mti.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.08.04 10:48
A megye rendőri szervei 2020. augusztus 3-án két-két főt a távoltartó határozat szabályainak megszegése, illetve tulajdon elleni szabálysértés, míg további egy személyt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok a...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu