„Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani” – A fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalant verő rendőröket: már figyelték őket a kollégáik

2021.02.23 06:01

Megdöbbentő és szégyenteljes viselkedés miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét.

Itt a padon, a Duna partján ült a férfi, akit összevertek a rendőrök
 
Fotó: Pozsonyi Zita

 

A botrány akkor robbant ki, amikor a kapitányságon megjelent a TEK rohamcsapata, és bilincsbe verve elvitt egy próbaidős rendőr őrmestert és egy törzsőrmestert. A Mohácson szolgálatot teljesítő járőrök bűne az volt, hogy szolgálatban alaposan összevertek két mohácsi hajléktalant, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak.
 
A Blikk a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot. A férfi annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, a nevét ne írjuk le. Régóta az utcán él, megszokta a kemény helyzeteket, de a rendőri megalázás teljesen kiborította.
 
– Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél – idézte fel a félelmetes pillanatokat a hajléktalan férfi.
 
– Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata.
 
Mint kiderült, a párosnak nem ez volt az első esete. Elvileg ott szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kamerák felvételét, de a két járőrt valamilyen más ügy miatt már figyelték. El lehet képzelni a monitorok előtt ülők döbbenetét, amikor rájöttek, hogy a kollégáik ártatlan embereket vernek össze.
 
– A két tiszthelyettest őrizetbe vették, úgy tudom, éjszakára benn tartották őket. A kihallgatásuk során mindent töredelmesen bevallottak. Mondjuk nehéz is lett volna letagadni bármit, hiszen a kamera mindent élőben közvetített – mondta a Blikk a neve elhallgatását kérő informátora. – Ami történt, nagy szégyen a rendőrségnek és a városnak is. Mindkét járőrt felfüggesztették, szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a pénzbüntetéseket nem fizette be.
 
A Blikk úgy tudja, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidős, nemrégiben jött ki az iskoláról. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.
 
 
Virág Márton
blikk.hu
 
 
 
 
 
Virág MártonVirág Márton

A covid-os betegek otthoni ápolása

2020.12.18 16:39
A covidos betegek otthoni ápolása Tanácsok a Pécsi Tudományegyetemről Hasznos videó! Tekintse meg!   Milyen gyógyszerekkel csillapítsunk lázat koronavírus esetén? Szedjünk-e vitaminokat, köhögésre gyógyszert covid alatt? Szabad-e párásítani, illóolajat használni? Szedjünk-e vérhígítót?...

Hírek, aktualitások

2021.04.14 06:01
A Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül viharos lesz a szél. Az idei tavasz ezt kínálja számunkra!   Délutánig borult lesz az ég, majd a...
2021.04.13 18:27
Csúcson a koronavírus járvány harmadik hulláma, mégis sok ezres zarándoklat kezdődik az ezer fős Borsod-Abaúj megyei kis faluban, Bodrogkeresztúron....
2021.04.13 17:17
Több százezer magyart oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus-vakcinájával, amelynek hatásosságával kapcsolatban kétségek merültek fel. A kormány...
2021.04.13 17:06
Visszahív egy gyümölcskonzervet a SPAR. Azt nem írták, miért kell visszavinni a boltba a TERMÉKET. az árát visszaadják.   Visszahív egy...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu