„Amikor negyedóránként meghal egy magyar, nem a síelés a legnagyobb probléma"

2020.11.27 15:05

Amikor negyedóránként meghal egy magyar, nem a síelés a legnagyobb probléma! – írja Orbán Viktornak címzett nyílt levelében Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, reagálva a miniszterelnök reggeli rádiós szózatára, amelyben hosszasan kérlelte a magyarokat, hogy idén ne menjenek síelni.

Együtt képesek vagyunk rá! - mszp.hu
 
Tóth Bertalanutalva a kormányfő folyamatos sorosozására – azt kéri Orbán Viktortól, hogy „vegye már észre, Magyarországot nem egy 90 éves öregember fenyegeti, hanem egy gyilkos vírus".
 
A politikus szerint ha a miniszterelnök kinéz „az oligarchái által mindannyiunk pénzén felújított Karmelita-kolostor ablakán, észre fogja venni, hogy a kórházak már alig bírják a rájuk nehezedő nyomást!"
 
Tóth szerint jó lett volna, ha a mai rádióinterjújában a sorosozás, a migránsozás és az oltási listákra való feliratkozás ígérgetése helyett, arról beszélt volna, hogy mit tesz az emberek egészségének védelméért és megélhetési biztonságáért, ma és holnap.
 
„Elmondtam korábban is: helyes, ha gondolnak a jövőre, és gondoskodnak védőoltás beszerzésről, ha majd egyszer elkészül. De a jelent érintő tehetetlen szerencsétlenkedés helyett, azonnali cselekvésre van szükség" – hívja fel a figyelmet.
 
„Mindjárt itt a karácsony, negyedóránként meghal egy honfitársunk, de a Fidesz-rezsimnek csak az a fontos, hogy miként és meddig lophatnának. Mert a jogállamiság elleni fideszes harc, az újabb és újabb kormányzati törvényjavaslatok erről szólnak!" A politikus szerint „ez a magyar emberek elárulása és cserbenhagyása".
 
Az MSZP társelnöke úgy véli, ha nem akar a kormány katasztrófát az idei karácsonyból, cselekedni kell.
 
„Kezdjék meg az azonnali és tömeges szűrést, és szigorú kontakt-kutatást, mert tudni kell, hogy ki beteg, és ki nem!
 
Adjanak 100 százalékos táppénzt azoknak, akik a háziorvos által igazoltan koronavírusos tüneteket mutatnak és karanténba kerülnek! Ez visszaszorítaná a járvány terjedését, mert az emberek nem félnének a kisebb összegű táppénztől és nem mennének betegen dolgozni!
 
Adjanak 80 százalékos bértámogatást a munkahelyek megőrzése érdekében!
 
Növeljék meg az álláskeresési támogatás összegét havi nettó 100 ezer forintra, és folyósítsák ezt kilenc hónapig azoknak, akik elveszítették a munkahelyüket!
 
Duplázzák meg a családi pótlékot, a családtámogatást, a GYES és a GYET összegét!
 
Adjanak tisztes megélhetést biztosító nyugdíjat minden idős embernek!
 
Elég a fideszes tétlenségből, az üres dumákból!
 
Az embereknek most van szükségük a segítségre!" – sorolta a a szocialisták követeléseit a párt társelnöke. 
 
hirklikk.hu
 
 
 
 
 

Kék hírek

2021.01.25 14:28
Vasárnap éjjel egy Kis-Hunyad utcai üzlethelyiség bejáratának csapódott kisteherautójával egy miskolci férfi. Mint kiderült, ittasan vezette főnöke járművét. A kijárási tilalom megszegése miatt is megbüntették a helyszínre kiérkező...
2021.01.25 13:14
A kitaposott út vezetett nyomra annál a betöréses lopásnál, amit a sértett szomszédja követett el Bódvaszilason. Tányérokat is lopott   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Edelényi...
2021.01.25 12:42
A baleset a főút 194-es kilométerénél történt - írták.   Árokba sodródott kamion műszaki mentése miatt lezárták a 3-as utat Miskolc és Szikszó között - közölte hétfőn a rendőrség és az Útinform.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei...
2021.01.25 10:43
A Miskolci Rendőrkapitányság 2021. január 24-én tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt egy nővel szemben indított eljárást. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették. A rendőrkapitányság a szabálysértési...
2021.01.24 13:31
Verekedésbe csapott át a kollektív ivászat a borsodi városban. Fotó: Shutterstock Január 23-án szombat este háromnegyed 11-kor Ózdon, az Árpád vezér utcán egy, az épület felé kiabáló, szitkozódó férfire lettek figyelmesek az éppen arra járó...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu