A Velencei Bizottság újra a szőnyeg szélére állította Orbánékat – Vizsgálatot indított az Európa Tanács az Alaptörvény módosítása miatt

2021.09.14 07:19

Hamarosan ndulnak a megbeszélések a magyar kormány képviselőivel, állami szervekkel és civil szervezetekkel. A vizsgálat gyors lesz, mert az Európa Tanács szakbizottsága már az október közepi ülésén napirendre veszi a magyar ügyet.

 
Vizsgálódik a Velencei Bizottság
 
Felkérte az Európa Tanács parlamenti közgyűlése a Velencei Bizottságot, hogy vizsgálja meg a 9. alkotmánymódosítás és az egyes választási tárgyú törvények tavaly év végi jogszabály-módosításait – tudta meg a Szabad Európa hírportál. (A Velencei Bizottság az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete.) A Velencei Bizottság közölte a lappal, hogy még ebben a hónapban online találkozókat szerveznek a magyar érdekeltekkel, de további részleteket nem akartak megosztani.
 
Szijjártó Péter külügyminiszter és Gianni Buquicchio, a Velencei Bizottság elnöke beszélget Strasbourgban 2018. június 18-án
 
A vizsgálat online értekezletekkel indul
 
Októberben napirendre kerülhet az ügy. A Szabad Európa úgy tudja, hogy a szervezet szeptember 16-án kezdi az alkotmány- és a választási törvény módosításáról szóló megbeszéléseket (online értekezleteket) a magyar kormány képviselőivel, állami szervekkel, valamint a témában jártas civil szervezetekkel. A Velencei Bizottság annyit közölt még, hogy a jelenlegi ütemterv szerint a testület következő plenáris ülésén, október 15–16-án napirendre tűzi a magyar ügyet, és ha nem lesz csúszás a vizsgálat során, meg is fogalmazza hivatalos véleményét. A szervezet hangsúlyozta, hogy nem minden féllel sikerült még az online megbeszélések időpontjáról megállapodni, ezért változhat a menetrend.
 
Ezermilliárdok vándoroltak alapítványokba
 
A parlament tavaly december 15-én fogadta el az Alaptörvény és a választási törvény módosításait. Az új Alaptörvény szerint „az anya nő, az apa férfi”, illetve a családi kapcsolat alapja a házasság.
 
A gyermekek védelméről szóló pedig az alábbival egészült ki:
 
Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”
 
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár  a kritikákra júliusban úgy reagált, hogy:
 
meg sem lepődünk azon, amikor a Magyarországot ért nemzetközi támadássorozatba becsatlakozik a Velencei Bizottság is, mely a baloldal és Soros György propagandáját ismétli”.
 
Na és az alapítványok…..
 
(A cikk a Szabad Európa portálon folytatódik.)
 
forrás: szabadeuropa.hu
 
 
 
 
 

Hírek, aktualitások

2021.09.23 13:47
Az időseket kategorizáló, eltárgyiasító kor szerinti diszkrimináció Magyarországon is jelen van,...
2021.09.23 13:32
Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik...
2021.09.23 08:57
A beoltottak száma 5 869 259, közülük 5 600 425 fő már a második oltását is megkapta, 667 ezren...
2021.09.23 07:48
Miután a fideszes Médiatanács nem volt hajlandó elfogadni a Hankiss Ágnes halála miatt megüresedett...
2021.09.23 07:32
Miközben szinte valamennyi szomszédunk ilyen, olyan intézkedésekkel igyekszik felvenni a harcot a...
2021.09.23 06:34
Gyerekeket üldözött egy hattyú Miskolctapolcán. Eltűntek a hattyúk a Miskolctapolcán található...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu