A nyugdíjasok újabb javaslatcsomagot nyújtottak be a kormánynak

2020.11.27 14:33

A nyugdíjasok arra kérik a magyar kormányt, teremtse meg a feltételeit annak, hogy a 65 éven felüliek jelentős kedvezménnyel juthassanak immunerősítő készítményekhez és elektronikus kapcsolattartó eszközökhöz - adta hírül a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület.

Fotó: Getty Images

 

A bejelentés szerint csütörtökön a nyugdíjas szervezetek - a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzeti intézkedések előírásait betartva - online megbeszélést tartottak és egy közös közlemény elfogadásáról döntöttek.
 
Eszerint a nyugdíjasok arra kérik a magyar kormányt, teremtse meg a feltételeit annak, hogy a 65 éven felüliek jelentős kedvezménnyel - a lehető legrövidebb időn belül - juthassanak hozzá:
 
  • az idősek ellenálló képességének növelése céljából, a gyógyszertárak által forgalmazott immunerősítő készítményekhez;
  • a saját maguk és környezetük megóvása céljából, a védekezéshez szükséges eszközökhöz és szerekhez;
  • a beszűkült társas kapcsolatok oldása céljából, az elektronikus kapcsolattartó eszközök használatához.
 
Emellett azt is kérik, hogy a közelgő ünnepek alkalmából az idősgondozó, a családsegítő, és a szociális támogatást végző önkormányzati és önkéntes civil szervezetek működési feltételeinek javítására a kabinet fordítson kiemelt figyelmet.
 
A kormány keddtől újra bevezette a vásárlási idősávot a 65 éven felülieknek, ez az intézkedés azonban más, mint a tavaszi volt. Akkor valóban elkülönítették egymástól a 65 éven felülieket és a fiatalabbakat, ugyanis 9-12 óra között csak a nyugdíjasok, azon kívül csak a többiek léphettek be a boltokba. Most a 65 éven felülieket nem korlátozzák, hiszen ők bármikor vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, a patikákban és a drogériákban. A többiek számára azonban a hétköznap 9-11 óra, illetve a hétvégén 8-10 óra közötti időintervallum tiltott.
 
napi.hu
 
 
 
 
 

 

Kék hírek

2021.01.25 14:28
Vasárnap éjjel egy Kis-Hunyad utcai üzlethelyiség bejáratának csapódott kisteherautójával egy miskolci férfi. Mint kiderült, ittasan vezette főnöke járművét. A kijárási tilalom megszegése miatt is megbüntették a helyszínre kiérkező...
2021.01.25 13:14
A kitaposott út vezetett nyomra annál a betöréses lopásnál, amit a sértett szomszédja követett el Bódvaszilason. Tányérokat is lopott   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Edelényi...
2021.01.25 12:42
A baleset a főút 194-es kilométerénél történt - írták.   Árokba sodródott kamion műszaki mentése miatt lezárták a 3-as utat Miskolc és Szikszó között - közölte hétfőn a rendőrség és az Útinform.   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu