A megfelelő egészségügyi ellátáshoz, kormányzati akarat és több pénz kell

2020.05.22 17:40

Az egészségügyért felelős Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének elhibázott lépéseiről beszélt – a koronavírus-járvány kapcsán – pénteken a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy a kormány legalább 700 milliárd forinttal fordítson többet egészségügyre, és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot, amelynek élén kompetens vezető áll.

Az MSZP országgyűlési képviselője a párt Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök történelminek nevezte Kásler Miklós érdemeit.
 
A miniszterelnöki kinyilatkoztatás kevés lesz ahhoz, hogy meggyőzzék a magyar embereket erről – fogalmazott.
 
Hozzátette: egészségügyi szakértők szerint, többen haltak meg és halnak meg azért, mert nem kapták meg a járvány miatt a megfelelő ellátást, mint a koronavírus okán. Példaként említette annak a 33 éves nőnek az esetét, akinek szerinte gyógyítható betegsége volt, de az egészségügy leállása miatt, nem kapott időben megfelelő ellátást.
 
Szóvá tette a mintegy 36 ezer kórházi ágy kiürítését is, amiért szerinte az emberi erőforrások minisztere nem vállalja a felelősséget, ezért emberileg is alkalmatlan a feladatára.
 
Bangóné Borbély Ildikó közölte, mindenkinek meg kell kapnia a megfelelő egészségügyi ellátást. Ehhez kormányzati akarat és több pénz kell – legalább 700 milliárd forinttal többet kell biztosítani erre a területre.
 
Úgy összegzett: a kormány ne mostohagyermekként kezelje az egészségügyet, hozzon létre önálló, felelős egészségügyi minisztériumot, élén hozzáértő szakemberrel, aki kiáll a döntéseiért és figyelembe veszi a szakma véleményét.
 
mti.hu
 
 
 
 
 
 
 
 

Kék hírek

2020.07.05 07:53
Kihallgatták a belvárosi rendőrök szombaton a rongálással gyanúsított budapesti nőt, aki előző nap vörös festékkel leöntötte az V. kerületben, a Szabadság térnél található Horthy-szobrot - közölte a...
2020.07.04 10:44
Borsod-Abaúj-Zemplén megye szolgálatban lévő rendőri állománya 2020. július 3-án garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt összesen négy...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Elérhetőség

Impresszum: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 3530 Miskolc, Kazinczy u. 3.

Az átvett tartalmak hitelességért, igazságtartalmáért nem vállalunk felelősséget. Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik szövtségünk álláspontját. Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
tel: 06-70-548-14-23
fax: 46-326-951
borsodnyesz@citromail.hu